Αρχική » Μοναδική η Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Novarte με το σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ

Μοναδική η Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Novarte με το σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ

0

Την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 η Συμφωνική Ορχήστρα Novarte πραγματοποίησε μία μοναδική συναυλία με το σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ, στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης.

Τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου μετέφερε στο κοινό o Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος ο οποίος προλόγισε τη μουσική παράσταση ενώ παράλληλα ενημέρωσε και τους θεατές για τις επόμενες παραστάσεις της Δνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού.

Το κοινό ταξίδεψε μέσα από τη Συναυλία στην αρχαία Ελλάδα και τις μουσικές της έως τις μεταγενέστερες και σύγχρονες επιρροές της Δυτικής Ευρώπης. Την επιμέλεια είχε ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης, ο οποίος αριστοτεχνικά ερμήνευσε μουσικά μέρη με αρχαία λύρα. Η μουσική διαδρομή περιελάβανε ανάμεσα άλλων έργα από Σαπφώ, Ευριπίδη, Πίνδαρο, Σοφοκλή, Μεσομήδη, Λιμένιο που ξανακούστηκαν μετά από χιλιάδες χρόνια.

Τα μουσικά κομμάτια έντυσε με τη φωνή της η σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα. Το σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ συμπλήρωσαν οι διακεκριμένοι σολίστ Ζήσιμος Σουλκούκης  στο βιολί και Μιχάλης Πορφύρης στο τσέλο.

Της συμφωνικής ορχήστρας Novarte ηγήθηκε o αρχιμουσικός Γιάννης Γεωργιάδης που συνόδεψε τους καταξιωμένους καλλιτέχνες

Το Φεστιβάλ του Δήμου, συνεχίζεται στο Αίθριο Θέατρο, Λ. Κηφισίας 219,  την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 | 21:00, με την «Electric Solo» παράσταση του Αλκίνοου Ιωαννίδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *