Αρχική » Ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας στις 13 και 14 Νοεμβρίου

Ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας στις 13 και 14 Νοεμβρίου

0

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας και επενδύουμε στα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η ΑττικήΣτόχος μας να μετατρέψουμε την Αττική σε Περιφέρεια-Πρότυπο υγείας, ευεξίας και ευζωίας»

Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου. Τον Μαραθώνιο οργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με μεγάλο Χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ. Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει για τη διοργάνωση του Μαραθώνιου με το ποσό των 409.000 ευρώ.

Η γιορτή για τον Μαραθώνιο θα ξεκινήσει με την αφή της μαραθώνιας φλόγας που θα τελεστεί, όπως κάθε χρόνο, την παραμονή του μεγάλου αγώνα στον Τύμβο του Μαραθώνα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν στον κορμό των δρομικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν τρεις διαδρομές, η αυθεντική του Μαραθωνίου των 42.195 μέτρων, των 10 καθώς και των 5 χιλιομέτρων, ενώ εκτιμάται ότι θα αγωνιστούν συνολικά 30.000 δρομείς.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στη μεγάλη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε κορυφαία αθλητικά γεγονότα, όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και υπογράμμισε ότι για το λόγο αυτό με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής έχουν διπλασιαστεί τα ποσά χρηματοδότησης για τη διεξαγωγή των Μαραθωνίων. «Επενδύουμε στα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η Αττική την οποία στοχεύουμε να καθιερώσουμε ως μήτρα σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων» ανέφερε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Με τη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ υπό την Πρόεδρο Σ. Σακοράφα εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή συνεργασίας. Θα είμαστε συνοδοιπόροι και θα στηρίξουμε έμπρακτα το έργο του ΣΕΓΑΣ, σηματοδοτώντας τη βούλησή μας να μετατρέψουμε σταδιακά την Αττική σε Περιφέρεια-Πρότυπο υγείας, ευεξίας και ευζωίας». Τέλος ο Γ. Πατούλης, αφού υπογράμμισε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του Μαραθώνιου λόγω πανδημίας,  πρόσθεσε ότι η  Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει τα μέγιστα για την υλοποίηση αυτού του παγκόσμιου δρομικού αθλήματος το οποίο  εντάσσει μικρούς και μεγάλους στο αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής αλυσίδας. Συνεργαζόμαστε με όλους τους υγιείς παράγοντες της χώρας για να διαμορφώσουμε το αύριο του ελληνικού αθλητισμού και της νέας γενιάς».

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου τις θερμές ευχαριστίες της προς την Περιφέρεια και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη διατύπωσε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση της συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους Δήμους.

Σύντομο χαιρετισμό στη Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησαν, επίσης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, ο δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Ν. Αραπαντζή και ο Γ. Ρόκκος Διευθυντής marketing του ΟΠΑΠ. Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Ραφίνας Πικερμίου Β. Μπουρνούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής Γ. Δημόπουλος, η Σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χ. Γαλλανοπούλου, στελέχη του ΣΕΓΑΣ και παράγοντες του αθλητισμού.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *