Αρχική » Κ. Μητσοτάκης: Ανάχωμα στην ακρίβεια το food pass

Κ. Μητσοτάκης: Ανάχωμα στην ακρίβεια το food pass

0
mitsotakis edimosgr

mitsotakis edimosgr

Στη Βουλή βρίσκεται ήδη η ρύθμιση που προβλέπει από την πολιτεία την κάλυψη του 10% των εξόδων κάθε ελληνικού νοικοκυριού για τις αγορές…

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι είναι ένα ανάχωμα στην ακρίβεια και δείχνει την διάθεση της κυβέρνησης να στηρίξει το μέσο εισόδημα μέχρι να βγούμε στο ξέφωτο από αυτή την διεθνή κρίση.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ευχήθηκε να ψηφιστεί και από την αντιπολίτευση όχι μόνο γιατί αποτελεί πρόσθετο στήριγμα αλλά και γιατί είναι ένα σημαντικό μέτρο που αφορά και την μεσαία τάξη επιστρέφοντας μάλιστα στην κοινωνία ένα σημαντικό μέρος των υπερεσόδων των πιο ισχυρών.

Επιμένω, είπε, στη διπλή διάσταση της πρωτοβουλίας γιατί άκουσα σχόλια αντιφατικά που αλληλοδιαψεύδονται. «Δεν μπορεί τα 650 εκατομμύρια να είναι και ψίχουλα και υπερβολικά. Δεν γίνεται να θεωρείται επιδοματική μια πολιτική που αφορά το 85% των οικογενειών. Ούτε να συγκρίνεται ένα προσωρινό μέτρο άμυνας σε έκτακτες κρίσεις με τα προεκλογικά αντίδωρα άλλων εποχών». Μίλησε για επιπόλαιες προσεγγίσεις που φανερώνουν την αναλυτική αδυναμία και των αριστερών του χαβιαριού αλλά και των φιλελεύθερων πολυτελείας στην χώρα μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι πρώτοι οφείλουν να μάθουν ότι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση οφείλει να είναι στο πλευρό της κοινωνίας όταν δοκιμάζεται. Οι δεύτεροι πρέπει να καταλάβουν ότι η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου δεν ανταγωνίζεται ούτε την ανάπτυξη ούτε την δημοσιονομική ισορροπία.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι εδώ μιλάμε για πόρους που δεν επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και διατίθενται με σχέδιο για συγκεκριμένο χρόνο για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών όπως μια παγκόσμια αναταραχή. Αυτά για να αποφεύγεται η έκτακτη κριτική, σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *