Αρχική » Κ. Μαϊχόσογλου: «Οι πυρκαγιές δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια»

Κ. Μαϊχόσογλου: «Οι πυρκαγιές δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια»

0
MG 7775 d

Η Κατερίνα Μαϊχόσογλου, Δήμαρχος Διονύσου

Η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, κλήθηκε να μιλήσει στο cityhub της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και στο δημοσιογράφο Χρ. Ράπτη αναφορικά με το καίριο ζήτημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών…

Μαζί με τη Δήμαρχο Διονύσου φιλοξενήθηκαν και οι:

  • Ηλίας Αποστολόπουλος – Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Πρόεδρος ΙΤΑ και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ
  • Στέλιος Αγγελούδης – Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • Μιχαήλ Μιτζικός – Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου:
  • Ισίδωρος Μάδης – Δήμαρχος Παιανίας
  • Βλάσσης Σιώμος – Πρόεδρος ΣΠΑΠ & Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ

Αναλυτικά η κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου ανέφερε:

Οι πυρκαγιές, δεν αντιμετωπίζονται, ούτε με ευχολόγια, ούτε με αποφάσεις στο «παρά πέντε». Πολλώ δε μάλλον, με τη μετάθεση ευθυνών. Τουναντίον, αντιμετωπίζονται με μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο και με τον καθορισμό και οριοθέτηση της υπευθυνότητας του κάθε φορέα. Διαπιστώνω ότι:

  • Το σύστημα χρηματοδότησης της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών εστιάζει, πρωτίστως, σε δράσεις καταστολής έναντι πρόληψης…
  • Οι αποφάσεις κατανομής και διάθεσης των πόρων βασίζονται, κυρίως, σε μια αποσπασματική καταγραφή των υφιστάμενων αναγκών, δίχως να προηγείται ολοκληρωμένη τεκμηρίωση.
  • Οι ανάγκες του Δήμου μας είναι εξαιρετικά απαιτητικές λόγω της θέσης του και την δασικής έκτασης που τον περιβάλλει. Βεβαίως αισθανόμαστε τυχεροί καθώς στον Δήμο μας διαθέτουμε εξαιρετικά κλιμάκια εθελοντών.

Όμως  το τμήμα  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένο. Παράλληλα το φλέγον θέμα της αποκομιδής των βιοαποδομήσιμων διεξάγεται μετ’ εμποδίων. Διεκδικούμε την άμεση επίλυση στελέχωσης του Δήμου και των αρμοδίων υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού – εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού  και βεβαίως την ενίσχυση της  χρηματοδότησης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *