Αρχική » Καταργείται η διάταξη Βορίδη για τους συμβασιούχους; – Οι αντιδράσεις

Καταργείται η διάταξη Βορίδη για τους συμβασιούχους; – Οι αντιδράσεις

0
marinakis (1)

Ο Παύλος Μαρινάκης, κυβερνητικός εκπρόσωπος

Αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι «φωνές» Δημάρχων αναφορικά με τη διάταξη του Μάκη Βορίδη για την υποχρεωτική έφεση σε πρωτόδικες αποφάσεις συμβασιούχων…

Τον «χορό» άρχισε η δημοτική αρχή του Αγίου Δημητρίου, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι και η πρώην Δήμαρχος αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο! Ο λόγος είναι ότι ψήφισαν ομόφωνα, τον Οκτώβριο του 2022, να μην ασκήσουν έφεση επί δύο πρωτόδικων αποφάσεων που αποδέχονταν την μετατροπή της σύμβασης 34 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Αμέσως μετά ήρθε ο Δήμος Χαλανδρίου, όπου νομιμοποίησε 11 συμβασιούχους, ενώ οι Δήμοι Αθηναίων και Πειραιά ζητούν την κατάργηση της διάταξης. Και το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά την κατάργηση της διάταξης Βορίδη.

Το Edimos ήταν σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απηύθυνε την εξής ερώτηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Παύλο Μαρινάκη:

Αναντίρρητα, η κυβέρνηση έχει ανοίξει μέτωπα με τα νομοσχέδια των νέων Ποινικών Κωδικών, της επιστολικής ψήφου, της λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων και βέβαια του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Εσχάτως σκόνη έχει σηκωθεί και για τη ρύθμιση Βορίδη, όπου υποχρεώνει τους δήμους να ασκούν έφεση σε κάθε θετική πρωτόδικη απόφαση για τους συμβασιούχους τους. Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις των δήμων Αθηναίων και Χαλανδρίου αλλά και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην τελευταία περίπτωση.

Είναι στις προθέσεις σας η κατάργηση της εν λόγω διάταξης;  

Ο κ. Μαρινάκης δεν γνώριζε το θέμα και ως εκ τούτου, θα ενημερωθεί από τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Θ. Λιβάνιο και θα απαντήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *