Αρχική » Καταγγελίες Παππού κατά ΕΔΣΝΑ για τον αποτεφρωτήρα

Καταγγελίες Παππού κατά ΕΔΣΝΑ για τον αποτεφρωτήρα

0

Σε βαριές καταγγελίες προχώρησε ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, κατά του ΕΔΣΝΑ αναφορικά με τις μεθοδεύσεις για τον αποτεφρωτήρα, κατά την έκτακτη θυελλώδη συνεδρίαση της ΠΕΔΑ, που συγκλήθηκε αποκλειστικά για το θέμα αυτό, μέσω τηλεδιάσκεψης, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου 2021.
Κατήγγειλε την Εκτελεστική Επιτροπή του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΝΣΑ) ότι κατά τη συνεδρίαση της στις 8 Νοεμβρίου, αγνόησε το αίτημα των μελών της – εκπροσώπων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) να αναβληθεί για λίγες ημέρες η συζήτηση του θέματος της επέκτασης της λειτουργίας του αποτεφρωτήρα, έως ότου η ΠΕΔΑ ενημερωθεί για το θέμα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Ένωσης. Με τον τρόπο αγνόησε τον φορέα που εκπροσωπεί 66 Δήμους της Αττικής και απαξιώνοντας τον θεσμό.

Η απόφαση για τον αποτεφρωτήρα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη λειτουργία του ΕΔΣΝΑ

“Δόθηκε μάχη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) του ΕΔΣΝΑ για αναβολή, η οποία ήταν επιβεβλημένη, καθώς η ΠΕΔΑ έλαβε κυριολεκτικά στο “παρά πέντε” της συνεδρίασης, την εισήγηση, χωρίς να έχει τον χρόνο να την επεξεργαστεί”, υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς, τονίζοντας ότι υπήρχαν μάλιστα νομικές διαβεβαιώσεις ότι μια ολιγοήμερη αναβολή του θέματος δεν επιφέρει καμία επίπτωση στη διαδικασία.

Επισήμανε δε ότι εμφανίζουν ότι έχει ληφθεί απόφαση, χωρίς καν να μιλήσει ο εισηγητής και να γίνει συζήτηση επί του θέματος τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Με μεγάλη λύπη και μεγάλη πικρία διαπίστωσα στη συνεδρίαση της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ να προσπαθούν να κατασκευάσουν απόφαση για θέμα που δεν συζητήθηκε και να αγνοούν τον Δήμαρχο ο οποίος φιλοξενεί αυτές τις δραστηριότητες στην περιοχή”.

“Η απόφαση για τον αποτεφρωτήρα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη λειτουργία του ΕΔΣΝΑ. Καταδεικνύει απαξίωση της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και ευτελισμό του θεσμού”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ανεβάζοντας τους τόνους ακόμη υψηλότερα, ο Χρήστος Παππούς έκρουσε κώδωνα κινδύνου και ξεκαθάρισε: “Τα σχέδια τους από μένα δεν θα περάσουν! Όπως δεν έχουν περάσει μέχρι σήμερα! Ως Δήμαρχος Φυλής σας έχω τονίσει σε όλους τους τόνους, ότι η χωματερή σε 1-2 χρόνια γεμίζει και κλείνει! Που θα πάνε τα σκουπίδια της Αττικής; Εγώ, ως Δήμος, έχω λύση για τα σκουπίδια του Δήμου μου. Όμως η Αττική θα βρεθεί σε αδιέξοδο! Λάβετε τα μέτρα σας!!!”.


Αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, ενάντια στο αίτημα της ΠΕΔΑ και του Δήμου Φυλής για απόσυρση του θέματος για τον αποτεφρωτήρα, τάχθηκαν οι:

• Πρόεδρος του ΕΣΔΝΑ, Βασίλης Κόκκαλης
• Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και τακτικό μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, Λευτέρης Κοσμόπουλος
• Περιφερειακός Σύμβουλος και τακτικό μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, Ιωάννης Σμέρος
• Δήμαρχος Ραφήνας και τακτικό μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, Ευάγγελος Μπουρνούς
Την πρόταση της ΠΕΔΑ και του Δήμου Φυλής για την αναβολή του θέματος 6 ψήφισαν τα τακτικά μέλη της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ:
• Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς
• Πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής, Δημήτρης Μπουραΐμης
• Αντιπρόεδρος Ε.Ε. ΕΔΣΝΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς, Νικόλαος Χιωτάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *