Αρχική » Κατάθεση στο “Ειδικό Δικαστήριο” από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Κατάθεση στο “Ειδικό Δικαστήριο” από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

0

Nέα στοιχεία για την εμπλοκή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που έχει παραπεμφθεί από τη Βουλή μαζί με άλλα πρόσωπα με τις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου κατέθεσε με συμπληρωματικό υπόμνημα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

Τα νέα στοιχεία κατατέθηκαν στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία διενεργεί τις ανακρίσεις για την υπόθεση Novartis, αλλά και τις καταγγελίες Μιωνή που έχουν αποσταλεί από τη Βουλή στη δικαιοσύνη με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Οπως προκύπτει από αυθεντικούς διαλόγους, όπως σημειώνεται στο υπόμνημα του επιχειρηματία, που έλαβαν χώρα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνάντηση του ιδίου του Σάμπυ Μιωνή, του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο τελευταίος ζήτησε από τον επιχειρηματία «τα έξοδα» για λογαριασμό του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Ιωάννη Φιλιππάκη που είχε σφοδρή αντιδικία με τον Σάμπυ Μιωνή.

«Τα έξοδα», όπως τονίζεται στο υπόμνημα, ήταν εκβιαστική κίνηση καταβολής χρημάτων, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος κατά Μιωνή από την εφημερίδα για οικονομικά και φορολογικά θέματα για τα οποία ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν είχε καμία σχέση.

Στο υπόμνημα παρατίθεται ο διάλογος μεταξύ των τριών μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νίκος Παππάς: «Έχει γίνει ήδη μία συζήτηση χθες παρουσία και του Φιλιππάκη, όπου η παρέμβαση του Μίμη ήταν σημαντική για να καταλάβει και αυτός ότι είναι επιθυμητό να βρεθεί μία λύση, να αποσυμπιεσθούν τα πράγματα και ως συνέχεια της συνάντησης τώρα πρέπει να κάτσουμε εδώ πέρα να δούμε και να βρούμε, να σχεδιάσουμε μία λύση, αναλάβαμε χθες με τον Μίμη να του κάνουμε ένα σχέδιο συμβιβαστικής λύσης. Μίμη, τα λέω καλά;»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Ναι.»

Νίκος Παππάς: «Κάπως έτσι δεν είπαμε; Θα του κάνουμε ένα χαρτί στο οποίο θα γράφουμε τι κινήσεις θα κάνει η κάθε πλευρά ούτως ώστε να αρχίσει να αποσυμπιέζεται. Ο Σάμπυ μου μετέφερε στη συνάντηση που είχαμε προχθές το απόγευμα το θέμα του Μεταξά και το μείζον για τον Φιλιππάκη είναι το θέμα των αγωγών.»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα.»

Σάμπυ Μιωνής: «Κοιτάξτε να δείτε, να το ξεκαθαρίσουμε…»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και άλλο ένα έχει βάλει. Πώς θα εγγυηθούμε ότι δεν…»

Νίκος Παππάς: «Η εγγύηση είναι εντάξει, εμείς θα εγγυηθούμε.»

Σάμπυ Μιωνής: «Δεν είναι έτσι τα πράγματα.»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Εγώ λέω τι είπε» [σσ: εννοεί ο Ιωανν. Φιλιππάκης]

Σάμπυ Μιωνής: «Και θα σας πω εγώ τι λέω εγώ. Δεν είναι έτσι.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *