Αρχική » «Κάηκε» ο Κ. Καραμανλής από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας;

«Κάηκε» ο Κ. Καραμανλής από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας;

0

Την μετά Μητσοτάκη εποχή καλόβλεπε ο Κ. Καραμανλής, πρώην υπουργός υποδομών και μεταφορών…

karamanlis 1

O Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής

Δειλά – δειλά, αμέσως μετά την ανακοίνωση αποχώρησης από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, είχαν βγει σκέψεις περί ανάμιξης του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη διεκδίκηση της προεδρίας, όταν θα γίνουν

Είναι γεγονός ότι η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή του πρεσβύτερου από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας δημιούργησε αυτόματες σκέψεις για την ανάμιξη του νεότερου στις εκλογές για την προεδρία. Διαθέτει ένα βαρύ όνομα, είναι χαμηλών τόνων και διανύει μόλις την αρχή της πολιτικής καριέρας του. Το επώνυμο «Καραμανλής», άλλωστε, αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για το κυβερνών κόμμα.

Δειλά – δειλά, αμέσως μετά την ανακοίνωση αποχώρησης από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, είχαν βγει σκέψεις περί ανάμιξης του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη διεκδίκηση της προεδρίας, όταν θα γίνουν.  

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής γεννήθηκε το 1974, κατάγεται από την Πρώτη Σερρών και είναι υιός του Αχιλλέα Καραμανλή, αδελφού του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο οποίος ήταν βουλευτής της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης και της Νέας Δημοκρατίας και είχε διατελέσει υπουργός. Συμπεριλαμβάνεται, άλλωστε, στους 5-6 μακροβιότερους βουλευτές της νεότερης Ελλάδας.

Η μητέρα του, Νίκη Διαμαντή, λέγεται ότι «κρατούσε» την οικογένεια. Ο ίδιος ο πρώην υπουργό είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ότι «η κοινωνία μας είναι μητριαρχική». Η Νίκη Διαμαντή-Καραμανλή είναι μία ισχυρή γυναίκα, που προέρχεται από εφοπλιστική οικογένεια. Εξ ου και η δεκαετή εμπειρία του ως διευθυντικό στέλεχος στη ναυτιλιακή επιχείρηση Mantinia Shipping. Εργάστηκε, επίσης, από το 2002 ως το 2004 στην Ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο.

Το 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Σερρών και από τις 18 Νοεμβρίου 2016 ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας. Όταν, πλέον, η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *