10 Δεκεμβρίου, 2023

Η ψηφιακή πλατφόρμα για τις πολεοδομικές άδειες στην Αθήνα

0

Ψηφιακά παρέχονται, πλέον, οι πολεοδομικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Ο αντιδήμαρχος δημοτικής Περιουσίας και Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο 9.84 και ανέφερε ότι «στον τομέα της Πολεοδομίας έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα καθώς πολλές υπηρεσίες πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και με μεγάλη ευκολία, τόσο για τους ίδιους τους μηχανικούς όσο και για τους πολίτες. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι λόγω και της πανδημίας καταφέραμε πολύ πιο γρήγορα από ότι αρχικά σχεδιάζαμε την πρόσβαση των πολιτών στις ψηφιακές υπηρεσίες».

Οι ενέργειες των πολιτών


Και συνεχίζει ο αντιδήμαρχος: « Η πολυπόθητη άδεια για την οποία κάποτε ταλαιπωρούμασταν επί μήνες για να εκδώσουμε, πλέον, έρχεται στα χέρια μας πολύ πιο γρήγορα και με πιο απλό τρόπο. Ακόμα και οι πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα https://eservices.cityofathens.gr και πατώντας στα σημεία που τους ενδιαφέρουν, είτε για την έκδοση μιας οικοδομικής άδειας, είτε για μια θεώρηση όρων δόμησης, είτε για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, χρειάζονται απλά τους κωδικούς του Taxisnet και ουσιαστικά περιμένουν την απάντηση στο email τους.


Έχουμε ζητήσει και από το αρμόδιο Υπουργείο να αρθεί η εξυπηρέτηση των δημοτών των συγκεκριμένων Δήμων από τον Δήμο της Αθήνας. Χρειάζεται οι κατά τόπους Δήμοι να επιφορτιστούν με μια υπηρεσία που πρέπει να παρέχουν στους δημότες τους. Εκτιμώ ότι το Υπουργείο έχει αντιληφθεί το πρόβλημα. Η υποστελέχωση είναι μια πραγματικότητα, όμως, δεν μπορεί η εύκολη λύση να είναι πάντα να ζητάμε να προσλάβουμε περισσότερο κόσμο. Προφανώς υπάρχει στο σχεδιασμό μας η ενίσχυση του προσωπικού αλλά με βάση τις ανάγκες του δικού μας Δήμου και όχι της εξυπηρέτησης Δήμων οι οποίοι εκ του νόμου έχουν υποχρέωση να δημιουργήσουν τις δικές τους πολεοδομικές υπηρεσίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *