Αρχική » Η συνάντηση Γεωργιάδη, Μπάμπαλου και η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Η συνάντηση Γεωργιάδη, Μπάμπαλου και η αντίδραση της αντιπολίτευσης

0

Με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη ο δήμαρχος του Νέου Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος. Ο λόγος οφείλεται στο μέλλον του κτήματος Φιξ, καθ’ ότι θεωρείται καίριο ζήτημα να δοθεί στους κατοίκους της πόλης. Ο Νίκος Μπάμπαλος ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου για την απόκτηση του Κτήματος και κατ’ επέκταση, την αξιοποίησή του ως χώρο πρασίνου, ιστορίας και πολιτισμού. Είναι σίγουρο ότι το αίτημα αντιμετωπίζεται θετικά αναφορικά με την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου εντός του Κτήματος και γενικότερα την πολιτιστική αξιοποίησή του.

Πνεύμονας πρασίνου το Κτήμα Φιξ

Το Κτήμα Φιξ είναι ένας πνεύμονας πρασίνου 27 στρεμμάτων στα όρια του δήμου Ηρακλείου Αττικής και ο δήμαρχος είχε εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την εκκίνηση μιας διαδικασίας για την αποζημίωση των ιδιοκτητών του, με στόχο να περάσει οριστικά στον δήμο και να δοθεί για χρήση στους πολίτες ως πάρκο της πόλης.

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δε, τόσο το κτήμα όσο και τα κτίρια που υπάρχουν εντός των ορίων του, χαρακτηρίστηκαν ως διατηρητέα ύψιστης Πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι κληρονόμοι Φιξ θέλουν να το πουλήσουν στο δημόσιο, εν τούτοις, αξίωναν υψηλό χρηματικό αντίτιμο της τάξεως των 14 εκατομμύρια ευρώ. Ο Νίκος Μπάμπαλος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι το κτήμα Φιξ είναι το πάρκο που πρέπει «να αφήσουμε ως τη μεγαλύτερη κληρονομιά στο Ηράκλειο όλοι εμείς που ασχολούμαστε τώρα με τα κοινά της πόλης».

Η αντίδραση του δημάρχου κατά της αντιπολίτευσης

Σφόδρα δυσαρεστημένος ήταν ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, στην επίθεση που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση, με συνέπεια να απαντήσει: «Με έκπληξη διάβασα το δελτίο τύπου της αντιπολίτευσης ότι ύστερα από πιέσεις τους έγινε η συνάντηση για το κτήμα ΦΙΞ με τον Υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη.

Η αλήθεια βέβαια είναι τελείως διαφορετική. Η συνάντηση αλλά και η πρόσκληση των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης έγινε ύστερα από προσωπική μου παρέμβαση στον υπουργό. Θα περίμενε κανείς από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τουλάχιστον να σιωπήσει αντιλαμβανόμενος την ανεπάρκειά του καθώς προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο να μην επιτευχθεί ποτέ η συγκεκριμένη συνάντηση.

Δυστυχώς για αυτόν δεν τα κατάφερε. Θα περίμενε επίσης κανείς να μην διαστρεβλώσει και να σεβαστεί τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ εμού και του Υπουργού που τόσο συχνά επικαλείται και χρησιμοποιεί το όνομα του. Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Κτήματος, που για εκείνον δεν έχει καμία σημασία, να του ξεκαθαρίσω ότι για εμάς και τους δημότες του Ηρακλείου έχει μεγάλη σημασία σε ποιον θα ανήκει το κτήμα. Θα ανήκει στον Δήμο, στους δημότες και στα παιδιά μας. Είτε το θέλει είτε όχι.

Δεν θα ανήκει σε κάποιον άλλο φορέα που θα αποφασίζει κατά το δοκούν τη χρήση του η την ενοικίαση του. Ευχαριστώ τον Υπουργό που κοίταξε κατάματα το πρόβλημα μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες. Όσο για τους υπόλοιπους θα τους κρίνουν οι δημότες και θα τους κατατάξουν για ακόμα μια φορά εκεί που τους αξίζει. (παραθέτω την επιστολή μου προς τον υπουργό, την απάντηση του υπουργού και την επιστολή μου προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *