Αρχική » Η Μαρία Σπυράκη εκτός Νέας

Η Μαρία Σπυράκη εκτός Νέας

0

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη…

spyraki edimosgr

spyraki edimosgr

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη…

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή (πρώην S&D) και της Μαρίας Σπυράκη (ΕΛΚ), καθώς υπάρχει «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ» σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές των βοηθών.

Στο άκουσμα της είδησης η Μαρία Σπυράκη δήλωσε μεταξύ άλλων πως δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate και πως αποδέχεται την άρση της ασυλίας της.

Μ. Σπυράκη: Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate

Χθες πάντως ο πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής, χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» την υπόθεση που αφορά στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το αίτημα του Ευρωπαίου γενικού εισαγγελέα σχετικά με την άρση ασυλίας της κυρίας Σπυράκη, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Πληροφορήθηκα την υπόθεση αυτή όσο ήμουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είναι μια σοβαρή υπόθεση. Δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα. Θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στην Αθήνα, να μελετήσω το ζήτημα και να σας απαντήσω για το ζήτημα αυτό αύριο».

Μαρία Σπυράκη: Γι’ αυτό βρίσκομαι υπό έλεγχο

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε σήμερα το πρωί πως εντός της ημέρας θα ζητήσει αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, μετά το αίτημα του Ευρωπαίου γενικού εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open δήλωσε «σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας». «Δεν θέλω να υπάρχουν σκιές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, η κυρία Σπυράκη ανέφερε σήμερα το πρωί στο Open: «Κατ’ αρχήν έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα».

«Ζητώ να προχωρήσει άμεσα και χωρίς να περάσει από την αρμόδια επιτροπή. Με συνοπτικές διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο» πρόσθεσε.

Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί βρίσκεται υπό έλεγχο, η Μαρία Σπυράκη εξήγησε: «Ένας πρώην κοινοβουλευτικός μου βοηθός, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, ο ίδιος για προσωπικούς λόγους δεν ήταν περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, δεν ήταν φάντασμα. Ερχόταν. Ήταν παρών στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και από απόσταση και λάμβανε ένα επίδομα που λέγεται “επίδομα αλλοδαπής”. Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του Γραφείου μου την έχω εγώ, με την έννοια του επιβλέποντος».

Στις 24 Νοεμβρίου πάντως η Μαρία Σπυράκη είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *