Αρχική » Η ΚΕΔΕ αποφάσισε για «καυτά» ζητήματα

Η ΚΕΔΕ αποφάσισε για «καυτά» ζητήματα

0

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ συνεδρίασε και έλαβε αποφάσεις για καίρια θέματα που απασχολούν τους δήμους…

papastergiou edimosgr

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ συνεδρίασε και έλαβε αποφάσεις για καίρια θέματα που απασχολούν τους δήμους…

Συγκεκριμένα, ψηφίστηκαν ρυθμίσεις που αφορούν την κυβερνησιμότητα των  δήμων, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», την τήρηση της υγιεινής και της ασφάλειας των εργαζομένων στους δήμους, τη δημοτική αστυνομία και επίσης, οικονομικής φύσεως θέματα.

Τι είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Για τη ρύθμιση της κυβερνησιμότητας στους δήμους ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι «το ΥΠΕΣ έκρινε πως έπρεπε να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ, οπότε αναζήτησε και επέστρεψε τις κρίσιμες αρμοδιότητες στο δημοτικό συμβούλιο. Οι μη ουσιώδεις και κρίσιμες έμειναν στις επιτροπές των οποίων η σύνθεση δεν άλλαξε. Απομένει να διαπιστώσουμε στη πράξη πόσο λειτουργικό θα είναι και κατά πόσο θα μπορούν οι Δήμοι να πάρουν άμεσες και κρίσιμες αποφάσεις για θέματα αρμοδιότητάς τους για να βοηθήσουν την καθημερινότητα των πολιτών».

Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι βρέθηκε μια λειτουργική και νομικά αποδεκτή λύση, η οποία όμως αφήνει εκτός 164 εργαζόμενους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να μπουν στους προσωρινούς πίνακες. Εξήγησε, επίσης, ότι οι δήμοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.  

Αναφορικά τις ΔΕΥΑ σημείωσε ότι πλέον νομοθετήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησής τους και  αυτό το οποίο απομένει είναι να δοθούν αμεσότατα τα χρήματα. Για τη διαδικασία στελέχωσης της δημοτικής αστυνομίας τόνισε ότι το ΥΠΕΣ ξεκίνησε τη διαδικασία για την κατανομή των 1.264 θέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *