Αρχική » Η επίσκεψη Γ. Μώραλη σε σχολεία του Πειραιά

Η επίσκεψη Γ. Μώραλη σε σχολεία του Πειραιά

0
moralis karidis 1

Ο Γιάννης Μώραλης, δήμαρχος Πειραιά

Η συνάντηση του Γιάννη Μώραλη, δημάρχου Πειραιά, με τους μαθητές ήταν άκρως πετυχημένη…

Ο δήμαρχος επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Πειραιά και το 54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και συνομίλησε με τα παιδιά. Μαζί του, επίσης, ήταν ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Δημήτρης Καρύδης και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, Ασπασία Αλιγιζάκη.

Οι μαθητές, αξιοποιώντας πλήρως την εκπαιδευτική ρομποτική, εμφάνισαν στον δήμαρχο όλες τις εργασίες για τα προβλήματα που εντόπισαν στον Πειραιά. Επίσης, ερεύνησαν και αποτύπωσαν τις ιδέες τους πάνω σε καινοτόμες λύσεις.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.279 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, ενώ ο δήμος εξόπλισε τα 14 σχολεία που συμμετέχουν με 140 πλήρη σετ εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, επισήμανε ότι «όταν έχεις επαφή με τα παιδιά, τα οποία δεν έχουν δεύτερες σκέψεις, ακούς ενδιαφέρουσες απόψεις. Μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BluAct,  οι μαθητές κατέγραψαν υπαρκτά προβλήματα της πόλης και  έδωσαν λύσεις μέσω της ρομποτικής.

Η εκπαίδευση πρέπει να συμβαδίζει με τις τεχνολογικές εξελίξεις και οι δήμοι μπορούν  και πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και σκοπό προς αυτή την κατεύθυνση. Χαίρομαι που οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Πειραιά γνωρίζουν νέες τεχνολογίες, εξοικειώνονται  με αυτές και δημιουργούν πραγματικές, σύγχρονες, βιώσιμες λύσεις στις προκλήσεις της πόλης, μιας πόλης – λιμάνι, από τις σημαντικότερες της Μεσογείου και της Ευρώπης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *