Αρχική » Η βράβευση Δ. Παπανικολάου από τον Κ. Μπακογιάννη

Η βράβευση Δ. Παπανικολάου από τον Κ. Μπακογιάννη

0

Τιμήθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, ο πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου για την δράση αναφορικά με την ορατότητα του αυτισμού…

bakogianis edimosgr 1

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Έχω την τιμή να τον θεωρώ φίλο μου, ο Δημήτρης είναι ένας σπουδαίος αθλητής, ένας πρωταθλητής, είναι όμως ένας ακόμα σπουδαιότερος άνθρωπος….

«Ο Δημήτρης Παπανικολάου έκανε το ατομικό – συλλογικό, το οικογενειακό – κοινωνικό. Και μέσα στο βάθος του προσωπικού του τραύματος, βρήκε τη δύναμη να φέρει έναν ολόκληρο κόσμο, έναν μικρό γαλαξία, στην επιφάνεια και να δώσει ορατότητα στο φάσμα του αυτισμού» εμφανίστηκε να παραλάβει το βραβείο, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «The Upfront Initiative», με την κόρη του Αρια η οποία επίσης βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού όπως και ο μπαμπάς της.

Ζούμε σε μία εποχή αμηχανίας, κυνισμού και ματαιώσεων. Κυκλοφορούν όμως μεταξύ μας κάποιοι άνθρωποι που μας επιτρέπουν όταν γυρίζουμε σπίτι το βράδυ να λέμε στα παιδιά μας πώς «Είδες; Δεν είναι μόνο αυτή φοράνε τη στολή της Marvel και πετάμε με εντυπωσιακά υπερόπλα. Αλλά είδες; Είναι και κάποιοι άνθρωποι που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και κάνουν τη διαφορά» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Έχω την τιμή να τον θεωρώ φίλο μου, ο Δημήτρης είναι ένας σπουδαίος αθλητής, ένας πρωταθλητής, είναι όμως ένας ακόμα σπουδαιότερος άνθρωπος…. Αυτό το βραβείο είναι το λιγότερο το οποίο μπορούμε να κάνουμε για να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ».

Από την άλλη, ο Δημήτρης Παπανικολάου παραλαμβάνοντας το βραβείο μίλησε για τους γυάλινους τοίχους που προσπαθούν να σπάσουν περίπου 200.000 οικογένειες. Αλλά και για την πρώτη επικοινωνία με τον Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και την αμέριστη βοήθεια που προσφέρει χωρίς υστεροβουλία ο ίδιος και ο δήμος Αθηναίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *