20 Φεβρουαρίου, 2024

Ζαχαριάδης, Χατζηγιαννάκης: Η κυβερνητική ολιγωρία στους ΟΤΑ

0

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καταγγέλλουν την κυβέρνηση της ΝΔ ότι αφήνει κρίσιμες υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης χωρίς προσωπικό και 20.000 εργαζόμενους στον δρόμο…

zaxariadis edimosgr 1

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων

Η κυβερνητική ολιγωρία, είτε από επιλογή είτε από ανικανότητα, έχει σαν αποτέλεσμα οι ΟΤΑ Α’ κυρίως βαθμού να μείνουν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό σε πολύ κρίσιμους τομείς για τη λειτουργία τους, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως μακροχρόνια άνεργοι και μέλη πολύτεκνων οικογενειών, μένουν και πάλι χωρίς εργασία στις σημερινές ασφυκτικές συνθήκες ακρίβειας και κόστους επιβίωσης

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

Οι τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στην Αυτοδιοίκηση, εξαιτίας της χρεοκοπίας που οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση της ΝΔ το 2009, σήμερα καλύπτονται εν μέρει από 20.000 και πλέον εργαζόμενους που απασχολούνται μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ορισμένου χρόνου.

Εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες Δήμοι και Περιφέρειες ζητούν από την κυβέρνηση τουλάχιστον την παράταση των συμβάσεων του τελευταίου προγράμματος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κρίσιμες υπηρεσίες όπως κοινωνικές και προνοιακές δομές, η καθαριότητα, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες θα κινδυνεύσουν με λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Παρά τις διαδοχικές δεσμεύσεις των υπουργών της ΝΔ ότι θα βρεθεί λύση για αυτούς τους ανθρώπους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι μέρες που οι οκτάμηνες συμβάσεις της κοινωφελούς εργασίας έχουν αρχίσει να λήγουν έφτασαν, χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ούτε παράταση έχει δοθεί, ούτε άλλο πρόγραμμα προβλέπεται να ξεκινήσει.

Η κυβερνητική ολιγωρία, είτε από επιλογή είτε από ανικανότητα, έχει σαν αποτέλεσμα οι ΟΤΑ Α’ κυρίως βαθμού να μείνουν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό σε πολύ κρίσιμους τομείς για τη λειτουργία τους, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως μακροχρόνια άνεργοι και μέλη πολύτεκνων οικογενειών, μένουν και πάλι χωρίς εργασία στις σημερινές ασφυκτικές συνθήκες ακρίβειας και κόστους επιβίωσης.

Είναι πλέον προφανές πως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μόνο στόχο έχει την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειών προς τους πολίτες, την ίδια στιγμή που ευνοεί προκλητικά ένα παρασιτικό και κρατικοδίαιτο τμήμα του ιδιωτικού τομέα.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας έχει και ένα όριο. Και αυτό θα το βάλουν σύντομα στις κάλπες οι ίδιοι οι πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *