Αρχική » Επιλέγεται ο ανάδοχος στο γήπεδο του Βοτανικού

Επιλέγεται ο ανάδοχος στο γήπεδο του Βοτανικού

0
votanikos edimosgr 1

Το Γήπεδο του Βοτανικού

Το αθλητικό κέντρο του Βοτανικού βρίσκεται στα «τελειώματα» αναφορικά με την επιλογή του αναδόχου…  

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Ο δήμος Αθηναίων πέρασε στο τρίτο πρακτικό, που ουσιαστικά ολοκληρώνει την φάση της επιλογής αναδόχου.

Με το δεύτερο πρακτικό γνωστοποιείται ότι το σχήμα ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΜYTILINEOS γίνονται προσωρινοί ανάδοχοι για την μεγάλη αθλητική υποδομή. Που αποτελεί το μεγαλύτερο νέο αθλητικό έργο της χώρας, μετά την ολοκλήρωση πριν από 8 περίπου μήνες του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρωταρχικός στόχος είναι η σύμβαση κατασκευής να υπογραφεί αμέσως μετά το Πάσχα ή το αργότερο μέχρι τις αρχές καλοκαιριού. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της χώρας και δεν απαιτείται η παρουσίαση του στη Βουλή.

Η χρονική διαδικασία από την αρχή του διαγωνισμού έως και την υπογραφή της σύμβασης προσδιορίζεται σε 4-5 μήνες, από τη στιγμή την οποία παραληφθούν οι φάκελοι συμμετοχής. Η διάρκεια, δε, των έργων έχει οριστεί σε 36 μήνες. Πρακτικά ο μεγάλος στόχος είναι το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού να λειτουργήσει το 2026 για τη σεζόν 2026-2027.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 123εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 115εκ. ευρώ προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα 8εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανακάμψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *