Αρχική » Επίσημο: Φουλ ο Β. Ξυπολυτάς για τον ΣΠΑΠ – Ποιοι είναι οι στόχοι του

Επίσημο: Φουλ ο Β. Ξυπολυτάς για τον ΣΠΑΠ – Ποιοι είναι οι στόχοι του

0
xipolitas

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς, Δήμαρχος Κηφισιάς

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς, Δήμαρχος Κηφισιάς, είναι ο νέος υποψήφιος πρόεδρος του ΣΠΑΠ…  

Ο Δήμαρχος θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο από τον Βλ. Σιώμο, ο οποίος κατέχει για περίπου δέκα χρόνια το αξίωμα χωρίς, ωστόσο, να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό ο Β. Ξυπολυτάς «μπαίνει μπροστά» και προσπαθεί  ξεκαθαρίζοντας ότι «απαιτείται συντονισμένη δράση και εφαρμογή σύγχρονων πολιτικών που θα ανατάξουν το Πεντελικό και θα το επαναφέρουν στη θέση που πρέπει να έχει.

Δεν νοείται η ύπαρξη του ΣΠΑΠ να συνοψίζεται σε μερικές εθιμοτυπικού χαρακτήρα δενδροφυτεύσεις χωρίς την ύπαρξη ενός ολιστικού σχεδίου για την ανάπλαση, την αποκατάσταση και την προστασία του βουνού και του οικοσυστήματος. Δυστυχώς ο ΣΠΑΠ, έχει περιέλθει σε μια κατάσταση  «παρατηρητή» χωρίς όραμα και προοπτική. Χωρίς ουσιαστικό αποτύπωμα στη βιώσιμη ανάπτυξη του βουνού και την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Όπως αναφέρει, βγαίνει μπροστά, θέτοντας υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΠΑΠ, αναλαμβάνοντας τη δική του ευθύνη ως Δήμαρχος και ως πολίτης του Πεντελικού. «Θέτω υποψηφιότητα ως περιβαλλοντολόγος και ως ένας άνθρωπος που για δεκαετίες έχω αφιερώσει χρόνο και κόπο για την αναδάσωση του βουνού μας. Θέτω υποψηφιότητα έχοντας ασχοληθεί σε επίπεδο διοίκησης, αλλά και εθελοντικά με την Πολιτική Προστασία.

Θέτω όμως υποψηφιότητα και ως, εν ενεργεία Δήμαρχος, εκπροσωπώντας τους δημάρχους του Πεντελικού Όρους, ακριβώς για να δείξω ότι ο ΣΠΑΠ δεν εξαντλείται σε μια θέση και ένα τίτλο. Αναλαμβάνω την υποχρέωση να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί για το Πεντελικό μας. Όλοι μαζί θα παλέψουμε! Δεν περισσεύει κανείς.

Θέτω λοιπόν τον εαυτό μου στην υπηρεσία του κοινού στόχου :

  • Να δώσουμε νέα πνοή στον Σύνδεσμο, να δημιουργήσουμε μια νέα προοπτική συνεργασίας για την ουσιαστική προστασία και αναβάθμιση του Πεντελικού. Με μια νέα ομαδική προσπάθεια ανανέωσης και λειτουργίας του ΣΠΑΠ στη βάση υλοποιήσιμων στόχων, σύγχρονης μεθοδολογίας, ορθολογικής διαχείρισης και συνεργασίας όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων που μπορούν και θέλουν την ουσιαστική αναβάθμιση και λειτουργία του Συνδέσμου.
  • Μαζί μπορούμε να το πετύχουμε!
  • Να προστατέψουμε και να αναδείξουμε το βουνό που τόσο απλόχερα μας χαρίζει τις ομορφιές και τον φυσικό του πλούτο.
  • Να διεκδικήσουμε μαζί επιπλέον πόρους, χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία για να κάνουμε ξανά την Πεντέλη πράσινη σε όλη της την έκταση.  Ένα βουνό που οι πολίτες  του θα το αγαπούν, θα το προστατεύουν και δεν θα το φοβούνται.
  • Με ύψιστη αρχή τη λογοδοσία. Καθημερινά. Όχι μόνο κάθε φορά που γίνονται εκλογές και κρίνονται τα αξιώματα. Με συνεχή παρουσία στο πεδίο και εκεί  όπου απαιτείται, δίπλα σε κάθε πολίτη.

Ας επιστρέψουμε στο περιβάλλον που μας φιλοξενεί, την αγάπη και την φροντίδα μας. Αφιερώνοντας τον απαραίτητο χρόνο, τις γνώσεις και τη θέλησή μας να προσφέρουμε για το κοινό καλό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *