Αρχική » Επίδομα 1.000 ευρώ σε νέους γονείς χορήγησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για μια ακόμη χρονιά

Επίδομα 1.000 ευρώ σε νέους γονείς χορήγησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για μια ακόμη χρονιά

0

Νέα σειρά από επιδόματα των 1000 ευρώ χορήγησε τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε γονείς της πόλης που μέσα στο 2021 έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί και εμπίπτουν στα οικονομικά κριτήρια που δικαιολογούν το δικαίωμα στο βοήθημα.

Πρόκειται για την χορήγηση εφάπαξ 1000 ευρώ στις οικογένειες της πόλης που γεννούν το πρώτο τους παιδί και ανήκουν στα χαμηλά εισοδήματα, ως μια βοήθεια που παρέχει ο Δήμος στα πρώτα βήματα των νέων γονιών.

Και το 2022, λοιπόν, όσοι γονείς κάνουν το πρώτο τους παιδί και εμπίπτουν στα κριτήρια μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου στα τηλέφωνα 2102716636 και 2102724045 προκειμένου να μάθουν πώς θα καταθέσουν την αίτησή τους και τι δικαιολογητικά χρειάζονται.

«Συνεχίζουμε για ακόμα μια χρονιά ένα μέτρο που στηρίζει πραγματικά τις οικογένειες της πόλης μας, που στέλνει συμβολικό μα και ουσιαστικό μήνυμα στους νέους γονείς ότι δεν είναι μόνοι τους», σχολιάζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

«Σε μια δύσκολη εποχή που, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι αυτής της χώρας μειωνόμαστε με γοργό ρυθμό, εμείς εξακολουθούμε, με όποιες δυνάμεις έχουμε, να δίνουμε ένα κίνητρο στους Ηρακλειώτες να κάνουν παιδιά, να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια. Και, βέβαια, δεν σταματάμε στο βοήθημα των 1000 ευρώ. Μέσα από τις κοινωνικές μας δομές είμαστε δίπλα στον πολίτη σε ό,τι χρειαστεί εάν προκύψει ανάγκη», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Θυμίζουμε, το εν λόγω επίδομα είναι μέτρο που έχει θεσπίσει η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου από το 2020, συνεχίστηκε το 2021 και, όπως αναφέρεται, θα εξακολουθήσει να ισχύει και το 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *