Αρχική » Ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στα Ιόνια Νησιά

Ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στα Ιόνια Νησιά

0
kratsa edimosgr 1

H Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

Η βελτίωση της πολιτικής προστασίας στα Ιόνια Νησιά είναι προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή…

Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, αναγνώρισε πλήρως τις ανάγκες για την αδιάλειπτη ενισχυμένη πολιτική προστασία, με συνέπεια να αποφασίσει:

Α) Την επέκταση του προγράμματος έρευνας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με χρηματοδοτική αύξηση 230.000 ευρώ σε θέσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και υψηλής επισκεψιμότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Θέσεις οι οποίες σχετίζονται με την εκδήλωση επικίνδυνων φαινομένων κατολισθήσεων και την ιδιαίτερη ανάγκη για ενδελεχή έρευνα και συνεχή παρακολούθηση. Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 760χιλ. ευρώ.

Οι περιοχές εφαρμογής είναι τα Παλαιοχώρι και Γλυφάδα στην Κέρκυρα, Πευκούλια, Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, Μύρτος, Πετανοί, Ξι και Πλατιά Άμμο στην Κεφαλλονιά και τέλος, Ναυάγιο, Καλαμάκι και Γέρακας στην Ζάκυνθο.

  • Την προμήθεια υλικών για επιχειρησιακή ετοιμότητα φορέων πολιτικής προστασίας συνολικού ποσού 148.000 ευρώ. Αναφερόμαστε στην προμήθεια 200 tablets, 20 εναέριων και 4 υποβρύχιων drones και 8 αντλιών για τα Σώματα Ασφάλειας.
  • Την προμήθεια τεσσάρων οχημάτων τύπου Pick Up, με τον διασωστικό εξοπλισμό τους, για αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων, συνολικού προϋπολογισμού 301.231,84 ευρώ.
  • Την Προμήθεια δέκα έξι υδρόστροφων οχημάτων συνολικού προϋπολογισμού 1.100.128 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν στους Δήμους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *