Αρχική » “Ελλάς – Γαλλία συμμαχία” και σε θέματα δημόσιας διοίκησης

“Ελλάς – Γαλλία συμμαχία” και σε θέματα δημόσιας διοίκησης

0

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο προώθησης της εξωστρέφειας και της αναβάθμισης της Δημόσιας Διοίκησης την οποία επιδιώκει, πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στο Παρίσι συνάντηση με τη Γαλλίδα Υπουργό Μετασχηματισμού και Λειτουργίας του Δημοσίου Αμελί ντε Μονσαλέν.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο Υπουργών τέθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας και της Γαλλίας σε ζητήματα που αφορούν σε δομικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την αμοιβαία βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου τομέα των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν κοινά πεδία συνεργασίας και συμφωνήθηκε η ενεργότερη συμμετοχή του Υπουργείου Μετασχηματισμού και Λειτουργίας του Δημοσίου στην παροχή τεχνογνωσίας στη Δημόσια Διοίκηση της πατρίδας μας μέσω του γαλλικού φορέα τεχνικής βοήθειας «Expertise France».

Παράλληλα, διαπιστώθηκε η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) και της γαλλικής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ecole Nationale d’Administration) και συμφωνήθηκε η συνέχιση των κοινών εκπαιδευτικών δράσεων των επιμορφωτικών αυτών φορεών.

Τέλος, ο κ. Βορίδης εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της χώρας για συμμετοχή της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης στο πρόγραμμα ανταλλαγής
δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθεί η Γαλλία με αφορμή την επερχόμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *