Αρχική » Εκσυγχρονίζονται τα δίκτυα ύδρευσης σε Άνω Λιόσια και Φυλή

Εκσυγχρονίζονται τα δίκτυα ύδρευσης σε Άνω Λιόσια και Φυλή

0

Χρηματοδότηση συνολικού ύψους 8,3 εκατ. ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής, για την εκτέλεση δύο μεγάλων έργων εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης των Δημοτικών Κοινοτήτων Άνω Λιοσίων και Φυλής.

Τις σχετικές συμβάσεις υπέγραψε, το πρωί της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου 2021, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης έγινε μέσα από εμπεριστατωμένες τεχνικές μελέτες που υπέβαλε ο Δήμος Φυλής και αφορούν:
• Η πρώτη, προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης του πόσιμου νερού, μέσω της αντικατάστασης 8 αντλιών και της τοποθέτησης ενός φωτοβολταϊκού συστήματος.
• Η δεύτερη, προϋπολογισμού 6,9 εκατ. Ευρώ, στην αντικατάσταση 5,5 χιλ. αγωγών αμιάντου, στη στεγανοποίηση 7 δεξαμενών, στην τοποθέτηση 3 αντλιών για την ενίσχυση των αγωγών με νερό προς Άγιο Κυπριανό, Λεφάντω, Δροσούπολη και Λίμνη, στην εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών, στην αναβάθμιση του Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου, στην τοποθέτηση 11.500 ψηφιακών υδρομέτρων και στην προμήθεια οργάνων μέτρησης των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης.

Με τα δύο νέα έργα ο Δήμος Φυλής θα εκσυγχρονίσει τα ιδιόκτητα δίκτυα ύδρευσης στα Άνω Λιόσια και τη Φυλή, που αποτελούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και πολύτιμα εργαλεία για την άσκηση περιβαλλοντικής και κοινωνικής πολιτικής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες και θα έχουν εγκατασταθεί οι εργολάβοι.
“Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα που θα εκσυγχρονίσουν τα δίκτυα ύδρευσης που έφτιαξαν με προσωπική εργασία οι παππούδες μας.

Δίκτυα που χρειαζόμαστε για να κάνουμε πράξη την αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής σε νερό, που μαζί με την ενεργειακή αυτοτέλεια αποτελούν το μεγάλο μας όραμα”, δήλωσε σχετικά ο Χρήστος Παππούς και πρόσθεσε. ”Τα έργα αυτά είναι δύο από τα δώδεκα που έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 60 εκατ. ευρώ. Μαζί με τα υπό εκτέλεση έργα κατατάσσουν το Δήμο Φυλής στις πρώτες θέσεις μεταξύ των Δήμων όλης της Χώρας. Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Οφείλεται στο γεγονός ότι καταθέσαμε εμπεριστατωμένες μελέτες σε όλους τους άξονες του προγράμματος και για το λόγο αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου και στους εργαζομένους του Δήμου μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *