Αρχική » Εγκαίνια για το Ελεύθερο Δημοτικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Αγίων Αναργύρων

Εγκαίνια για το Ελεύθερο Δημοτικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Αγίων Αναργύρων

0

Σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ελεύθερου Δημοτικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΔΑΠ) Αγίων Αναργύρων την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων.

Η συμμετοχή του κόσμου και των επίδοξων φοιτητών ήταν μεγάλη που «διψώντας» για γνώση» βρέθηκαν στο 1ο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων μαζί με τους έγκριτους Πανεπιστημιακούς που θα διενεργήσουν τις διαλέξεις από την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας χαιρέτισε το νεοσύστατο φορέα ως ένα σημείο – σταθμό στη δημοτική του θητεία. «Είμαι εδώ μαζί σας για να γιορτάσουμε μία νέα σελίδα της ιστορίας της πόλης μας, επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους μας, ξεπερνώντας τα στερεότυπα, προσεγγίζοντας την εκπαίδευση από την πλευρά της δίψας για μάθηση. Η ιδέα ενός Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου αποτελεί την μετουσίωση της πραγματικότητας μέσα από το διαρκές και καθολικό αίτημα για παιδεία. Το ΕΔΑΠ Αγίων Αναργύρων Καματερού, απευθύνεται σε όλους τους δημότες με στόχο να προσφέρει ένα ευρύ πρόγραμμα γνώσεων ». 

Και συνέχισε λέγοντας ο Δήμαρχος: «Η εκπαίδευση, έλεγε ο Πλάτωνας είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή».  Και στη σύγχρονη εποχή, η σημασία της εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά μεγάλη, καθώς πρόκειται για ένα αγαθό απαραίτητο, τόσο για την εξέλιξη και την πρόοδο του κοινωνικού συνόλου, όσο και για την ολοκλήρωση του κάθε ανθρώπου χωριστά. Ως μία νέα και δραστήρια Διοίκηση, πρεσβεύοντας έναν διαφορετικό πνευματικό πολιτισμό στηρίζουμε την αποστολή αυτή, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την δια βίου μάθηση κάθε πολίτη μέσα από τη δράση αυτή που γιορτάζουμε απόψε».

Ο κ. Τσίρμπας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του με τη συνδρομή των οποίων έγινε πραγματικότητα το ΕΔΑΠ και τους Πανεπιστημιακούς που «αγκάλιασαν» το νέο αυτό εγχείρημα με τόσο αγάπη και ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους συντελεστές που βοήθησαν αμέριστα στο να γίνει αυτή η ιδέα πραγματικότητα. Την επιστημονική μας επιτροπή που αποτελείται από ξεχωριστές και μοναδικής επιστημονικής αναγνώρισης προσωπικότητες, τους συνεργάτες μου που φρόντισαν να γίνουν όλες οι ιδέες αυτές πράξη, και φυσικά όλους τους πολίτες που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα διαλέξεων, αφήνοντας ιστορικά το στίγμα τους μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους».

«Δημοτικά Πανεπιστήμια υπάρχουν και σε άλλους δήμους, δεν είναι μια δική μας καινοτομία. Όμως υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που μας ξεχωρίζει, μας γεμίζει υπερηφάνεια και ελπίδα και αυτό είναι η Επιστημονική μας Επιτροπή. Είμαστε το μοναδικό Δημοτικό Πανεπιστήμιο που η Επιστημονική του Επιτροπή αποτελείται από 7 πρυτάνεις πανεπιστημίων».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι κ.κ. βουλευτές Λοβέρδος Γιάννης και Πάτσης Ανδρέας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος,  ο περ. σύμβουλος Δυτ. Τομέα και εντεταλμένος σύμβουλος παιδείας κος Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, ο πρύτανης του ΕΜΠ Δρ. Μπουντουβής Ανδρέας, ο αντιπρύτανης ΓΠΑ Δρ. Ζωγραφάκης Σταύρος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης κος Δέρβος Κωνσταντίνος καθώς και ο εκπρόσωπος της Ι.Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κος Αυγουλάς Βαγγέλης.

Υπενθυμίζεται στο κοινό ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 7-9 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων και ξεκινούν την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου. Όσοι δεν μπορούν να παρακολουθούν δια ζώσης θα μπορούν να συμμετέχουν διαδικτυακά, αλλά μόνο εφόσον έχουν δηλώσει συμμετοχή ηλεκτρονικά στο παρακάτω link https://agan.gov.gr/edap .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *