Αρχική » Διευκρινίσεις σχετικά με τα δημοσιεύματα για τον καθαρισμό του Πευκοδάσους Σχινιά

Διευκρινίσεις σχετικά με τα δημοσιεύματα για τον καθαρισμό του Πευκοδάσους Σχινιά

0

Κατόπιν δημοσιευμάτων στον Τύπο σχετικά με διαφωνίες για τον καθαρισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη στο πευκοδάσος του Σχινιά με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνουμε ως εξής:

Ο Δήμος Μαραθώνος συμμετέχει ενεργά και έγκαιρα στην φροντίδα του πευκοδάσους, πέρα από το γεγονός ότι αρμόδιος για την προστασία τη περιοχής είναι ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου. Ειδικότερα, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα του Φορέα και συμμετείχαμε ώστε να τοποθετηθούν οι μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας στις εισόδους του πευκοδάσους. Επίσης, με δικά μας έξοδα τοποθετήσαμε πινακίδες ελέγχου κυκλοφορίας και στάθμευσης και πινακίδες ενημέρωσης επισκεπτών για λόγους πολιτικής προστασίας, ενώ υλοποιούμε και προγράμματα πολιτικής προστασίας. Για πρώτη φορά φέτος τοποθετούνται 7 ναυαγοσωστικοί πύργοι με πλήρη στελέχωση και τον αναγκαίο εξοπλισμό, καθώς επίσης διαθέτουμε πούλμαν για τη μεταφορά των επισκεπτών από και προς τους χώρους στάθμευσης. Και βέβαια, υλοποιούμε διαρκώς ενέργειες καθαρισμού από εύφλεκτες ύλες και την αποκομιδή απορριμμάτων.

Θεωρούμε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είναι επιβεβλημένα και απαραίτητα και ως εκ τούτου χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της, καθώς άλλωστε είναι κατ’ εφαρμογή των ισχυόντων οδηγιών Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, για την προστασία ανθρώπων και περιβάλλοντος από πυρκαγιά.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αν δεν πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένος και συνολικός καθαρισμός του πευκοδάσους και δεν προχωρήσουμε στην διάνοιξη δρόμου διαφυγής όπως έχουμε προτείνει εκτός του έλους, μέτρα τα οποία προσυπογράφουν τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα έρθουμε αναπόφευκτα αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις τις οποίες απευχόμαστε.

Δηλώνουμε επομένως, ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που υλοποιεί τον ολοκληρωμένο καθαρισμό του πευκοδάσους, πράττει ορθά και συμβάλλει στην προστασία όλων μας, αλλά και της περιοχής που οφείλουμε να διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο και η Δημοτική Αρχή την ευχαριστεί θερμά για τις ενέργειές της. Προτεραιότητα πρέπει να είναι η ασφάλεια και η ελαχιστοποίηση κάθε κινδύνου, τόσο για την ανθρώπινη ζωή, όσο και για το πευκοδάσος. Δίχως τα αναγκαία μέτρα το φυσικό κάλλος της περιοχής θα είναι δώρο – άδωρο και η αναψυχή στο πευκοδάσος ανέφικτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *