Αρχική » Δεν δικαιούνται να ομιλούν αυτοί που άφησαν την Αττική ανοχύρωτη

Δεν δικαιούνται να ομιλούν αυτοί που άφησαν την Αττική ανοχύρωτη

0

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για πρώτη φορά υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα έργων αντιπλημμυρικής προστασίας

Έκπληξη προκαλεί η ανακοίνωση των αυτοδιοικητικών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ, «Δύναμη Ζωής» και «Πειραιάς για όλους», με την οποία εγκαλούν την Κυβέρνηση και τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για αδράνεια στη λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας του Κηφισού.

Τους απαντάμε. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Είναι προκλητικό να μιλούν για αδράνεια και καθυστερήσεις, εκείνοι που άφησαν για χρόνια ανοχύρωτη την Αττική, ξεκινώντας έργα χωρίς επαρκείς προϋπολογισμούς και χωρίς σαφή χρονοδιαγράμματα.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για πρώτη φορά υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμαέργων αντιπλημμυρικής προστασίας, συνεργάζεται με τον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου να τελειώσει έργα που για χρόνια ήταν μόνο στα χαρτιά.

Σε ό,τι αφορά τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση επισημαίνουμε τα εξής:

  1. Είναι ψευδές το επιχείρημα ότι τα έργα του Φαληρικού και ιδιαίτερα το αντιπλημμυρικό κανάλι, βρίσκονται στην ίδια κατάσταση που ήταν το 2019. Το αληθές είναι ότι μέχρι το 2019 δεν είχαν ξεκινήσει καν τα αντιπλημμυρικά έργα στον φαληρικό όρμο. Ήδη έχει κατασκευαστεί όλο το ανατολικό κανάλι και υπολείπεται ένα μέρος από το δυτικό κανάλι. Το τελευταίο τμήμα που υπολείπεται θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος μέχρι 30/11/2021.
  2. Σχετικά με τον όγκο των χωμάτων  που αναφέρονται στην ανακοίνωση αυτά ουδεμία σχέση έχουν με τα αντιπλημμυρικά έργα καθώς αφορούν τμήματα του έργου τα οποία, είτε θα χρησιμοποιηθούν, είτε θα απομακρυνθούν κατά την κατασκευή της Β φάσης του έργου.
  3. Όσον αφορά τους αγωγούς απορροής των ομβρίων, ξεκαθαρίζουμε ότι η Περιφέρεια διατηρεί το δίκτυο αρμοδιότητάς της απόλυτα καθαρό με συχνές και εντατικές παρεμβάσεις. Τα ανάντη μέρη του δικτύου αποτελούν αρμοδιότητα των δήμων οιοποίοι οφείλουν να τα καθαρίζουν και να τα συντηρούν όπως ο ορίζει ο νόμος.

Η Περιφέρεια Αττικής εκτελεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έργων αντιπλημμυρικής προστασίας τα οποία συμβάλλουν στην γενικότερη υποστήριξη της απορροής των ομβρίων στον Κηφισό ποταμό. Παράλληλα σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ προχωρά στη σύνταξη προγραμματικών συμβάσεων προκειμένου να συνδράμει με παρεμβάσεις και εκτός αρμοδιότητάς της, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ολιστικά και όχι αποσπασματικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *