Αρχική » Γιατί ο Χ. Ρώμας επιτίθεται στον Σ. Ρούσσο…

Γιατί ο Χ. Ρώμας επιτίθεται στον Σ. Ρούσσο…

0
rous rom 1

Έντονη είναι η αψιμαχία του Χάρη Ρώμα με το νυν Δήμαρχο, Σίμο Ρούσσο, για θέματα που απασχολούν το Χαλάνδρι…

Το θέμα που έθιξε ο πρώτος ήταν η ένταση που επικράτησε στον καταυλισμό των Ρομά, την Πέμπτη 30 Μαΐου, αλλά και όσα έχουν γίνει από τη σημερινή διοίκηση για την κατάργηση του καταυλισμού.

Η Δημοτική Αρχή σε ανακοίνωσε που εξέδωσε ανέφερε ότι «κλιμάκιο του Δήμου με τον αντιδήμαρχο και τις διαμεσολαβήτριες των 680 ευρώ, τις οποίες χυδαία διαβάλλει ο κ. Ρώμας στην ανακοίνωσή του, παρενέβησαν στον καταυλισμό των Ρομά, μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, για να βοηθήσουν την ελληνική αστυνομία να σταματήσει η μουσική σε ώρες κοινής ησυχίας. Η όχληση ήταν απαράδεκτη και προκλητική, ιδιαίτερα σε μέρα προετοιμασίας των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρόλο που η τήρηση των ωραρίων κοινής ησυχίας είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της αστυνομίας και όχι του Δήμου, όλος ο μηχανισμός του Δήμου συνέδραμε την προσπάθεια.

Το περιστατικό απέδειξε περίτρανα αυτό που λέγαμε χρόνια, ότι η αστυνομία, όταν θέλει, μπορεί να μπαίνει στον καταυλισμό και να κάνει και συλλήψεις, όπως έγινε την Πέμπτη 30 Μαΐου αλλά και την Δευτέρα 3 Ιουνίου, οπότε κατασχέθηκαν και μηχανήματα. Αποκλειστική αρμοδιότητα της αστυνομίας, άλλωστε, είναι να διασφαλίζει τη νομιμότητα και την ειρήνη στη γειτονιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *