Αρχική » Ένταξη έργων ύψους 231εκ. ευρώ στο «Αντώνης Τρίτσης»

Ένταξη έργων ύψους 231εκ. ευρώ στο «Αντώνης Τρίτσης»

0

Εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ογδόντα οκτώ (88) έργα συνολικού ύψους 230.973.970,73 ευρώ, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης. Οι πράξεις αφορούν, μεταξύ άλλων, εννέα έργα στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» συνολικού προϋπολογισμού 52,7 εκατ. ευρώ, όπως ανέγερση σχολείων.

Η υποστήριξη των νησιωτικών δήμων

Δόθηκε έμφαση στην υποστήριξη των μικρών νησιωτικών δήμων με εντάξεις 12 έργων μικρών νησιών συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της επιχειρηματικής – τουριστικής δραστηριότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Λειψών, οι δράσεις ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Τήλου, έργα δικτύου και υποδομών ύδρευσης στους Δήμους Χάλκης, Πάτμου και Σικίνου που βοηθούν στην ορθότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων τους, καθώς και η ανάπτυξη της υπαίθρου και βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Μεγίστης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε με εντατικό ρυθμό τις εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Με στόχο όλοι οι Δήμοι της χώρας να επωφεληθούν της αναπτυξιακής δυναμικής του Προγράμματος, εντάσσουμε συνεχώς νέα έργα που θα κάνουν τη ζωή των πολιτών καλύτερη, σε όποια γωνιά της Πατρίδας μας κι αν ζουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *