Αρχική » Υπερψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022 του Δήμου Αμαρουσίου

Υπερψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022 του Δήμου Αμαρουσίου

0

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου το Σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος του 2022, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2021.

Στη διαβούλευση υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Δημήτρη Σμυρνή, συζητήθηκαν διεξοδικά και σε εγκάρδια ατμόσφαιρα όλα τα επιμέρους ζητήματα του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2022, που κατάρτησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και Φορέων της πόλης, καθώς και οι πολίτες-μέλη έθεσαν στη Δημοτική Αρχή τις απορίες και παρατηρήσεις τους και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διάθεση της Διοίκησης να δώσει λύσεις στα προβλήματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά την εισηγητική του τοποθέτηση ανέπτυξε μία σειρά σημαντικών έργων που προγραμματίζονται να εκτελεστούν στο Μαρούσι.

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2022 συντάχθηκε με γνώμονα τα αιτήματα των πολιτών και τις διαπιστωθείσες ανάγκες για τεχνικά έργα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις χρηματοδοτήσεις και εν γένει τους διαθέσιμους πόρους. Έργα που αφορούν όλους τους τομείς λειτουργίας της πόλης μας όπως: Διανοίξεις οδών και διαμορφώσεις οδών, συντήρηση του υφιστάμενου οδικού δικτύου, αποχέτευση ομβρίων, αποχέτευση ακαθάρτων, διαμόρφωση ασφαλών οδεύσεων πεζών, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων, καθώς και η βελτίωση των κτιριακών υποδομών που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους πολίτες, όπως σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, δημοτικά κτήρια έχουν συμπεριληφθεί στο σχέδιο του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2022» σημείωσε ο κ. Αμπατζόγλου.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη μεγάλη αξία που αποδίδει στη διαρκή διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς της πόλης, προκειμένου μέσα από το δημιουργικό διάλογο να εμπλουτίζεται και να βελτιώνεται ο στρατηγικός σχεδιασμός για το Μαρούσι της νέας εποχής.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος άκουσε τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των μελών της Επιτροπής και έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις, εκφράζοντας τη βούληση να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που ετέθησαν, όπου αυτό είναι εφικτό στην παρούσα φάση.

Έργα του Τεχνικού Προγράμματος

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα τα σημαντικότερα έργα για τα οποία έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις και επίκειται η δημοπράτηση αυτών είναι:

•Αγωγοί ομβρίων περιοχής Κέντρου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.
•Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, με συγχρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής.
•Αποκατάσταση και αξιοποίηση του διατηρητέου στη συμβολή των οδών Αρκαδίου και Π. Κυριακού, με συγχρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
•Ανέγερση προσθήκης κατ΄ επέκταση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου για την δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
•Μελέτες για πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αμαρουσίου, με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.
Επίσης στο τεχνικό πρόγραμμα έχει καταχωρηθεί το έργο για την επισκευή και συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου Σπύρου Λούη του οποίου η δαπάνη προβλέπεται να καλυφθεί από ίδιους πόρους και πόρους ΣΑΤΑ.
Πέραν των ανωτέρω, στο νέο τεχνικό πρόγραμμα έχουν καταχωρηθεί πιστώσεις για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης στις νεοενταχθείσες περιοχές της Πολεοδομικής Ενότητα Σωρού και άλλων πολεοδομικών ενοτήτων, καθώς και για τη διαμόρφωση των οδών κατόπιν εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών.

Επίσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα εντάσσονται και τα έργα που είναι σε εξέλιξη από προηγούμενα έτη ( συνεχιζόμενα), καθώς και έργα που επίκειται η υπογραφή σύμβασης, αλλά και εγγραφές έργων και μελετών που αφορούν στη Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και Υπηρεσίας Δόμησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *