Αρχική » Ρεκόρ εκδηλώσεων στο φετινό «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» της Πεντέλης

Ρεκόρ εκδηλώσεων στο φετινό «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» της Πεντέλης

0

Ένα πολιτιστικό καλοκαίρι με πολλές ποιοτικές εκδηλώσεις που συμμετείχαν μαζικά και με ασφάλεια οι συμπολίτες μας, πέτυχε να υλοποιήσει ο Δήμος Πεντέλης.
Συνολικά από 24 Ιουνίου μέχρι και 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν 77 εκδηλώσεις και παραστάσεις:
• 5 Μεγάλες Συναυλίες
• 7 Εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821
• 9 Μουσικές εκδηλώσεις
• 3 Θεατρικές Παραστάσεις
• 2 Εφηβικές Θεατρικές Παραστάσεις
• 1 Έκθεση Φωτογραφίας
• 17 Εκδηλώσεις αποκλειστικά για παιδιά
• 33 κινηματογραφικές προβολές
Όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και το Σεπτέμβριο ήταν δωρεάν, χωρίς εισιτήριο, έγιναν με γνώμονα την ποιότητα και τη στήριξη της οικογένειας ανεβάζοντας τον Πολιτισμό στο επίπεδο που αξίζει στους δημότες. Η θερμή ανταπόκριση των πολιτών έδειξαν εκπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη της κοινωνίας μας σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για ποιοτικές παραστάσεις, εξωστρέφεια και ψυχαγωγία.

Πρεμιέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πεντέλη με τον Γιώργο Χατζηνάσιο  – Victory Press

Στις εκδηλώσεις του Δήμου συμμετείχαν πολλοί γνωστοί αλλά και νέοι καλλιτέχνες, όπως ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Λεωνίδας Κακούρης, ο Γιάννης Νταλιάνης, o Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Πέννυ Μπαλτατζή, ο Μάριος Ιορδάνου, οι Going Through κ.α.
Οι εκδηλώσεις έγιναν σε ανοικτούς χώρους, με απόλυτη εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, λόγω της πανδημίας, για τη διασφάλιση της υγείας όλων.
Κάποιες από τις εκδηλώσεις κατάφερε ο Δήμος να εξασφαλίσει δωρεάν με τη συνεργασία του με άλλους φορείς, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Αττικής, κρατώντας τη δαπάνη κάτω από τον αρχικό προϋπολογισμό.
Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:«Ο Πολιτισμός έκανε έντονη την παρουσία του φέτος στο Δήμο Πεντέλης. Πολλές και σημαντικές οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν, όπου μέσα από τη μουσική, το θέατρο, την αφήγηση, το χορό, αναδείχθηκε όλο το φάσμα της πολιτισμικής μας παράδοσης με έντονες αναφορές και αφιερώσεις ολόκληρων θεματικών στα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Παράλληλα, ταξιδέψαμε στη σύγχρονη, αλλά και στη λαϊκή παραδοσιακή πολιτιστική μας κληρονομιά, σε συνδυασμό με τον πολιτισμό της Μεσογείου και της Ευρώπης.
Με καλύτερες συνθήκες από πέρυσι ανταμώσαμε ξανά και βιώσαμε την αξία της κοινωνικής επαφής, μέσα από τις πολλές εκδηλώσεις, μέσα από το νέο πολιτιστικό θεσμούς που δημιουργήσαμε και φιλοδοξούμε να καθιερώσουμε στην πόλη μας, το Φεστιβάλ Πεντελικού, αλλά και την αναβίωση του κινηματογράφου μετά από αρκετά χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *