10 Δεκεμβρίου, 2023

Παρεμβάσεις στο Κοιμητήριο του Ηρακλείου

0

Έργα για την περαιτέρω αναβάθμιση του Δημοτικού Κοιμητηρίου ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής…

Παρεμβάσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Δήμου Ηρακλείου, όπου συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ανανέωση και επέκταση των αγωγών ομβρίων υδάτων για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση του χώρου, η διαμόρφωση των διαδρόμων, η αναπαλαίωση και η αύξηση του οστεοφυλακίου, οι νέες τουαλέτες ενώ έξω από το Κοιμητήριο τοποθετείται νέα στάση για την Δημοτική και αστική συγκοινωνία και οριοθετείται στάση στάθμευσης για ΑμΕΑ.

Τα προηγούμενα χρόνια έχει, ήδη, προηγηθεί η ευρεία ανάπλαση του ναού του Κοιμητηρίου, τόσο εσωτερικά, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Η Δημοτική Αρχή συνεργάζεται με τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, ώστε να βρεθεί χώρος για τη δημιουργία ενός μεγάλου διαδημοτικού νεκροταφείου.

«Το Δημοτικό Κοιμητήριο έχει, δυστυχώς, συγκεκριμένα όρια που εκ φύσης και θέσης του δεν μπορούμε να υπερβούμε για να το επεκτείνουμε. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε τον καλύτερο δυνατό χώρο, με τον σεβασμό που απαιτείται προς τους θανόντες και τις οικογένειές τους. Και αυτό πράττουμε με τη νέα εργολαβία που βάζουμε μπροστά για την ανάπλαση του χώρου», το σχόλιο του αντιδημάρχου, Ηλία Μπάρμπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *