Αρχική » Παγκόσμια πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκες στο “Αθλητικό Καλοκαίρι” του Δήμου Κηφισιάς

Παγκόσμια πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκες στο “Αθλητικό Καλοκαίρι” του Δήμου Κηφισιάς

0

 Σε αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων και στα μηνύματα που περνάει η κορυφαία αθλητική διοργάνωση είχαν την ευκαιρία να «μυηθούν» τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Αθλητικό Καλοκαίρι 2021» το Δήμου Κηφισιάς, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, τα παιδιά, οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Δήμου και οι υπεύθυνοι του Ν.Π.Δ.Δ «Δ. Βικέλας» υποδέχθηκαν  με μεγάλη χαρά  τρεις σπουδαίους  αθλητές μέλη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Ο Γιώργος Τζελίλης,  4ος Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα στην Άρση Βαρών, ο Γιάννης Κωστάκης, Παραολυμπιονίκης- Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης κι η  Χριστίνα Καλτσά με 6η Παγκόσμια Θέση και 4η Πανευρωπαϊκή Θέση στην Ρυθμική Γυμναστική  επισκέφτηκαν το Ζηρίνειο Στάδιο Κηφισιάς, όπου διεξάγεται το πρόγραμμα,  την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021.

Οι διακεκριμένοι αθλητές μας μίλησαν για την πορεία τους, τη συμμετοχή τους στην αρχή σε μικρές διοργανώσεις και στη συνέχεια σε μεγαλύτερες, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς αγώνες. Αναφέρθηκαν επίσης στη μεγάλη σημασία του Αθλητισμού και του Ολυμπιακού Ιδεώδους και παρότρυναν όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. «Οι άνθρωποι που αθλούνται γίνονται πιο κοινωνικοί, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, είναι πιο υγιείς, μαθαίνουν να αγωνίζονται για το κάθε τι και είναι πιο ευτυχισμένοι» τόνισαν χαρακτηριστικά.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα στελέχη της ΕΘΝ.Ο.Α.  Στη συνέχεια τους έθεσαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και έλαβαν απαντήσεις σε όλες, με υπομονή και προθυμία. Μία μοναδική εμπειρία για τα παιδιά που τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και συναισθήματα. 

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ  Δημήτριος Βικέλας Λίλα Παπαδημητρίου και ο Αχιλλέας Κουρέπης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού του  Ν.Π.Δ.Δ. «Δ. Βικέλας» συνομίλησαν με τους τρεις διακεκριμένους αθλητές και με τα παιδιά. Ο Δήμος Κηφισιάς θα διοργανώσει παρόμοιες εκπαιδευτικές δράσεις για την ανάπτυξη της Ολυμπιακής Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Στην Πρωταθλήτρια και στους Ολυμπιονίκες μας προσφέρθηκε το Επετειακό Λεύκωμα για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του Ν.Π.Δ.Δ «Δ. Βικέλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *