Αρχική » Πέντε δήμοι στη μάχη του βασιλιά καρνάβαλου

Πέντε δήμοι στη μάχη του βασιλιά καρνάβαλου

0

Πέντε είναι οι δήμοι που μπήκαν στη μάχη με την καύση του βασιλιά καρνάβαλου…

karnavali 1

Πρωταγωνιστής είναι ο δήμος Πατρέων, όπου η καρναβαλική νύχτα διεξήχθη στο βόρειο λιμάνι...

Πρωταγωνιστής είναι ο δήμος Πατρέων, όπου η καρναβαλική νύχτα διεξήχθη στο βόρειο λιμάνι. Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να δημιουργηθεί ένα ωραιότατο καρναβάλι, αλλά και τους χιλιάδες που έβαλαν πλάτη για να υλοποιηθεί.  

«Όλοι γευτήκαμε αυτές τις ημέρες το καρναβάλι και πήραμε μια ανάσα, γι’ αυτό δεν είναι σωστό και δίκαιο να γυρίσουμε στις γνωστές δυσκολίες της ζωής», τόνισε ο Κώστας Πελετίδης και εξήγησε: «Όλοι γνωρίζετε την αιτία. Αυτούς που μας κάνουν δύσκολη τη ζωή. Έχουμε τη δυνατότητα και τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα. Νέες και νέοι, μπορείτε να βάλετε τη σφραγίδα σας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, να ανοίξετε τα φτερά σας. Η ζωή είναι χαρά, δεν είναι τιμωρία».

Χαμός έγινε και στο Άργος, όπου οι καρναβαλιστές βγήκαν στους δρόμους για να συμμετάσχουν στην παρέλαση για το καρναβάλι.  Χιλιάδες επισκέπτες, ωστόσο, προσέλκυσε και το καρναβάλι στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ρέθυμνο. Τριάντα μία ομάδες συμμετείχαν ώστε να γιορτάζουν την τελευταία ημέρα των Αποκριών. Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση έγινε και στη Ζάκυνθο, όπου πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών».  

Το «κλου» έγινε στο καρναβάλι της Ξάνθης, το οποίο επέστρεψε ύστερα από τρία χρόνια αποχής λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Συνολικά 38 πληρώματα και πάνω από 15.000 καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης και διασκέδασαν μέχρι τελικής πτώσεως… Η Χαλκίδα, τέλος, έκαψε τον βασιλιά Καρνάβαλο, όπου εκατοντάδες πλεούμενα και πληρώματα δημιούργησαν ένα υπερθέαμα μουσικής, πυροτεχνημάτων, εφέ ήχου και φωτός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *