Αρχική » Ο Π. Μαρινάκης απάντησε στον Edimos για την αύξηση των δημοτικών τελών

Ο Π. Μαρινάκης απάντησε στον Edimos για την αύξηση των δημοτικών τελών

0
marinakis (1)

Ο Παύλος Μαρινάκης, κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Παύλος Μαρινάκης, κυβερνητικός εκπρόσωπος, απάντησε στο Edimos αναφορικά με την «καυτή πατάτα» της ενδεχόμενης αύξησης των δημοτικών τελών…

Σε ερώτηση του διευθυντή του Edimos και της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ο Λόγος στην Αυτοδιοίκηση», Άγγελου Αρτελάρη, ο οποίος αναφέρθηκε στη μείωση των εσόδων από πλευράς των ΟΤΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε:

Στο τέλος της ημέρας, ακριβώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην επιβαρύνονται οι πολίτες. Και εκπροσωπώ μια Κυβέρνηση, η οποία και στην προηγούμενη τετραετία και σ’ αυτή, σταθερά μειώνει ή καταργεί φορολογικούς συντελεστές, γιατί θεωρούμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος, έμμεσος, αλλά πολύ σημαντικός να μειωθεί η επιβάρυνση στους πολίτες, άρα να αυξηθεί με έναν έμμεσο, αλλά πολύ σημαντικό τρόπο το εισόδημά τους. Κάτι το οποίο το αντίθετο έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Οι Δήμοι εν προκειμένω και συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2019 και μετά έχουν λάβει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση -και από το πρόγραμμα «Τρίτσης» και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με το πρόγραμμα «Φιλόδημος»- που μπορεί να θυμηθεί κανείς τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια στη χώρα, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει για μεγάλα έργα, για παρεμβάσεις, για στήριξη στους Δήμους, στήριξη σε περιόδους κρίσεων, σε επίπεδο πολιτικής προστασίας. Αυτό είναι δεδομένο.

Έχει εκφραστεί ο προβληματισμός και το έχουμε διαβάσει κι εμείς αυτό και το έχουμε δει ως μια πρόθεση για κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις για τα δημοτικά τέλη. Φαντάζομαι και γνωρίζω ότι αυτό είναι σε διάλογο με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και ελπίζουμε όποια κατάληξη να μην είναι σε βάρος των πολιτών. Τώρα περιμένουμε, προφανώς, και τις επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *