21 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Αν. Κανελλόπουλος εκλέχθηκε παμψηφεί πρόεδρος στους «Έλληνες»

0
kanellopoulos 1

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, θα υποβάλλει, ως πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες» δήλωση στον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή στις εκλογές…

Ταυτόχρονα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση στη δικαστική μάχη, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση. Η μάχη θα δοθεί στο Α1 Τμήμα του Ανώτατου Πολιτικού Δικαστηρίου, ύστερα από το νόμο 5019/2023 που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το οποίο, απαγορεύεται σε κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς κομμάτων να συμμετάσχουν στις εκλογές σε περίπτωση την οποία διαθέτει ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, όπως στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη.

Στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, υπηρετεί με την ιδιότητα του προέδρου ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος και οι εξής δέκα αρεοπαγίτες: 1) Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, 2) Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, 3) Χρήστος Κατσιάνης, 4) Ασημίνα Υφαντή, 5) Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, 6) Στέφανος-Σπυρίδων Πανταζόπουλος, 7) Γεώργιος Παπαγεωργίου, 8) Κορνηλία Πανούτσου, 9) Φώτιος Μουζάκης και 10) Αικατερίνη Χονδρορίζου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *