Αρχική » Οι Κικίλιας, Τουρνάς «σκανάρουν» την Πεντέλη

Οι Κικίλιας, Τουρνάς «σκανάρουν» την Πεντέλη

0
kikilias epitheor (1)

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, μαζί με τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Παναγιώτη Νιάφα «σκανάρουν» την Πεντέλη…

Η επιθεώρηση που έγινε εντάχθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας διαχείρισης και προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο. Πολλώ δε μάλλον, μετά από έναν ξηρό και άνυδρο χειμώνα. Θα γίνουν έργα πυροπροστασίας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η συντήρηση των χωματόδρομων, το κλάδεμα των δέντρων όπου υπάρχουν καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, ο καθαρισμός ξερής βλάστησης και η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

«Κάναμε αυτοψία με τον κύριο Υφυπουργό, τον κύριο Τουρνά και τον επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, τον κύριο Νιάφα, σε όλες τις περιοχές που εφάπτονται με την Πεντέλη, έναν από τους τρεις πνεύμονες πρασίνου και οξυγόνου στο Λεκανοπέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάνουν έργα το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το Antinero 3 – καθαρισμός και διάνοιξη χωμάτινων δρόμων, κάνει έργα ο ΔΕΔΔΗΕ – κλαδέματα και καθαρισμός του πρασίνου και χόρτου, και προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας διαμέσου των Δήμων – γιατί βλέπετε είναι μία περιοχή περιαστική, περιδασική με πολλά θέματα και πολλά προβλήματα. Τα κλαδιά απ’ τα πεύκα στους κήπους τους, στα σπίτια τους, στις περιοχές που είναι εντός των δήμων, να τα καθαρίσουν. Έχουμε δώσει παράταση μέχρι τις 30 Μαΐου. Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά όλους να κάνουν την δουλειά τους. Θα πάμε γύρω-γύρω από τον ορεινό όγκο, θα φτάσουμε μέχρι κάτω, στην άλλη πλευρά, την ανατολική. Ξεκινήσαμε πίσω από την βόρεια πλευρά του ορεινού όγκου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *