Αρχική » Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί στο ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο Γλυφάδας

Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί στο ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο Γλυφάδας

0

Το υπερσύγχρονο ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο Γλυφάδας με μεγάλη δυναμικότητα, ταχύτατη εξυπηρέτηση και άνετο χώρο πάρκινγκ εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί.

Στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας (Αρχιμήδους 9-11, Άνω Γλυφάδα) από τις 8 το πρωί θα εμβολιάζονται 1.500-1.800 άτομα την ημέρα με το σκεύασμα της Moderna. Ήδη έχουν κλειστεί τα ραντεβού μέχρι την παραμονή Χριστουγέννων. Το νέο εμβολιαστικό κέντρο καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των νοτίων προαστίων, μετά και το κλείσιμο του εμβολιαστικού που λειτουργούσε στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου, καθώς σε αυτό είναι διαθέσιμο συγκεκριμένο εμβόλιο. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Αντώνης Αυγερινός, η βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ Άννα Καραμανλή, όλοι οι Αντιδήμαρχοι Γλυφάδας, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Το νέο εμβολιαστικό κέντρο διαθέτει 16 εμβολιαστικές γραμμές.

Ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης τόνισε σχετικά:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα πάλι βλέπουμε να υπάρχει μεγάλη προσέλευση συμπολιτών μας για την πρώτη, αλλά και για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, καθώς επίσης και ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα παιδιά. Είναι ξεκάθαρο πλέον- το δείχνουν όλα τα στοιχεία- ότι η άμυνά μας απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο της Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και τον Γενικό Γραμματέα Μάριο Θεμιστοκλέους, που έχει αναλάβει όλη αυτή την προσπάθεια, αλλά ειδικά τον Ερυθρό Σταυρό και τον πρόεδρό του τον κ. Αυγερινό για τη στελέχωση αυτού του mega Εμβολιαστικού Κέντρου.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι στους αριθμούς των εμβολιασμών είμαστε πιο ψηλά απ’ ότι ήμασταν την περασμένη άνοιξη και ότι πλέον θωρακιζόμαστε. Αναφορικά με την πανδημία, τώρα έχουμε αισιόδοξα μηνύματα ότι είμαστε σε ύφεση. Πρέπει, όμως, να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε σε οποιαδήποτε άλλη έξαρση να είμαστε οχυρωμένοι και η εμβολιαστική μας κάλυψη να είναι πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στον οποίο ήδη βρισκόμαστε, και να προστατέψει και εμάς, τον καθένα ατομικά, αλλά και τη Δημόσια Υγεία. H δυναμική του mega Εμβολιαστικού Κέντρου είναι στα 1500-1800 ραντεβού την ημέρα.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι μια μεγάλη κάλυψη για την περιοχή και με δεδομένο ότι διαθέτει εμβόλια συγκεκριμένης εταιρείας, της Moderna, τα οποία δεν υπάρχουν σε πολλά άλλα εμβολιαστικά κέντρα, θεωρούμε ότι θα υπάρχει προσέλευση και από άλλες περιοχές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι λειτουργούν και πάλι σε πλήρη ανάπτυξη τα mega Εμβολιαστικά Κέντρα, καθώς πλέον τα ραντεβού, όπως με ενημερώνει καθημερινά ο Γενικός Γραμματέας, φτάνουν σε μεγάλους αριθμούς και εμείς ως Πολιτεία έχουμε δεσμευτεί ότι μπορούμε να τα εξυπηρετούμε άμεσα. Αυτό το Εμβολιαστικό Κέντρο βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Γ. Παπανικολάου, Δήμαρχος Γλυφάδας δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τις αρμόδιες αρχές, τον Υπουργό Υγείας, τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Ερυθρό Σταυρό στην πόλη μας, σε ένα χώρο που παραχωρήσαμε για να στηρίξουμε και εμείς την προσπάθεια των εμβολιασμών. Το είχαμε πραγματικά ανάγκη καθώς πολλοί συμπολίτες μας έπρεπε να πάνε σε άλλες περιοχές από την στιγμή που έκλεισε το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό. Χαιρόμαστε που άμεσα δρομολογήθηκε αυτή η προσπάθεια. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αθλητικό χώρο που για τους επόμενους έξι μήνες θα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

Με πολύ μεγάλη χαρά θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και νομίζω πάρα πολλοί συμπολίτες μας θα εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτό το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο που από αύριο ξεκινάει κανονικά την λειτουργία του».

Ο Μ. Θεμιστοκλέους Γ. Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από πλευράς του ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο έχει υπό την ευθύνη του τη λειτουργία των mega Εμβολιαστικών Κέντρων, και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που μας δίνει περισσότερα από 500 στελέχη για τη λειτουργία τους.

Εδώ, στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο Γλυφάδας έχουμε στη συντριπτική πλειονότητα στελέχη από τον Ερυθρό Σταυρό και τα υπόλοιπα είναι από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υφυπουργό, τον κ. Χαρδαλιά, τον Αρχηγό του Στρατού και βεβαίως τον Δήμαρχο Γλυφάδας που ανταποκρίθηκε αμέσως και σε πολύ λίγο χρόνο μας παρέδωσε το χώρο, έτσι ώστε να στηθεί το mega Εμβολιαστικό Κέντρο. Kαι βεβαίως τον Ερυθρό Σταυρό που μας στελεχώνει. Μας βοήθησε και στην προηγούμενη φάση και θα μας βοηθήσει και σε αυτή για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Στο εμβολιαστικό πρόγραμμα γίνονται οι κατάλληλες προσαρμογές, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην πολύ αυξημένη ζήτηση και να πετύχουμε τους στόχους όσον αφορά την πρώτη, αλλά και την αναμνηστική δόση. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, από τις 18 Δεκεμβρίου θα έχουμε 24 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *