Αρχική » Η παραίτηση Ασκούνη από την οικονομική επιτροπή

Η παραίτηση Ασκούνη από την οικονομική επιτροπή

0

Ανακοινώθηκε από τον Κώστα Ασκούνη η παραίτηση από την Οικονομική επιτροπή αλλά και των τακτικών –  αναπληρωματικών μελών της…

askounis edimosgr

askounis edimosgr

Ανακοινώθηκε από τον Κώστα Ασκούνη η παραίτηση από την Οικονομική επιτροπή αλλά και των τακτικών –  αναπληρωματικών μελών της…

Αυτό συνέβη λόγω της απόφασης του ΣτΕ για τη λειτουργία των Δημοτικών επιτροπών, κρίνοντας αντισυνταγματικές τις διατάξεις των Νόμων 4623/2019 και 4625/2019 έχουν δημιουργήσει θολό τοπίο.

Η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε,

Με την απόφαση 2377/2022 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τις διατάξεις των Νόμων 4623/2019 και 4625/2019, με τις οποίες μεταφέρθηκαν κρίσιμες και με σημαντικό οικονομικό αντικείμενο αποφάσεις αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου προς την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είναι οριστική και αμετάκλητη και συνεπάγεται την υποχρέωση συμμόρφωσης της Διοίκησης (Δημοτικής Αρχής), ώστε να αποκατασταθεί η Νομιμότητα (άρθ. 95, παρ. 5 του Συντάγματος).

Η Παράταξή μας, αλλά και οι άλλες Δημοτικές Παρατάξεις θέσαμε το θέμα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην Οικονομική Επιτροπή και καλέσαμε το Δήμαρχο να εφαρμόσει το Νόμο φέρνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα εκείνα τα θέματα που είναι αρμοδιότητάς του, ώστε να αποκατασταθεί η Νομιμότητα.

Μετά την άρνηση του κ. Κάρναβου να συμμορφωθεί με την απόφαση του Σ.τ.Ε. και δεδομένου ότι εγείρεται ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ υποβάλλουμε την παραίτησή μας από την Οικονομική Επιτροπή.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Ασκούνης Κώστας (τακτικό μέλος)

Ηλιάδης Νικόλαος (τακτικό μέλος)

Μαργωμένος Γεώργιος (αναπληρωματικό μέλος)

Γαλανόπουλος Παναγιώτης (αναπληρωματικό μέλος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *