Αρχική » Εκατοντάδες εθελοντές αιμοδότες στο Δήμο Αμαρουσίου

Εκατοντάδες εθελοντές αιμοδότες στο Δήμο Αμαρουσίου

0

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η τριήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Η θετική ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών, πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία υπήρξε συγκινητική.
Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των αιμοδοτών, συγκεντρώθηκαν 259 μονάδες αίματος για την ενίσχυση τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, που αποτελεί νέο «ρεκόρ».

Οι 291 εθελοντές αιμοδότες, με 52 εξ’ αυτών να είναι νέοι εθελοντές, αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους και προσήλθαν για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου βρέθηκε κοντά τους και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» που διεξήγαγε την αιμοληψία, με τους εθελοντές αιμοδότες και με τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την μεγάλη συμμετοχή στην 38η Εθελοντική Αιμοδοσία υπογράμμισε:
«Η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών στην 38η Εθελοντική Αιμοδοσία υπήρξε για μία ακόμη φορά συγκινητική στο κάλεσμά μας, που εκφράζει και το υψηλό επίπεδο κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στην πόλη μας.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την κοινωνική ευαισθησία τους, συγχαίροντας παράλληλα τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών μας για την προσπάθεια που καταβάλουν κάθε φορά, έτσι ώστε, ο θεσμός της Αιμοδοσίας να βρίσκεται στην κορυφή των δράσεων Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του Αμαρουσίου».

Σημειώνεται ότι οι αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ραντεβού για την καλύτερη τήρηση των μέτρων πρόληψης και ασφαλείας από τη λοίμωξη covid-19, ενώ το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» διασφάλισε την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοικτή στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *