Αρχική » Δ. Παπαστεργίου: Πως είναι δυνατό να μην υπήρχε προειδοποίηση;

Δ. Παπαστεργίου: Πως είναι δυνατό να μην υπήρχε προειδοποίηση;

0

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, παρουσιάστηκε συγκλονισμένος για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη…

papastergiou edimosgr 1

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο δήμαρχος Τρικκαίων ανάρτησε μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ότι «νοιώθω ηττημένος και ως ασχολούμενος με τα κοινά και ως μηχανικός, που ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να φέρουμε την τεχνολογία στις ζωές μας, διασφαλίζοντας τέτοια στοιχειώδη -έως παιδαριώδη- ζητήματα».

Αναλυτικά:

Λίγες λέξεις και αυτές δεν βγαίνουν, για ένα τραγικό δυστύχημα που δεν το χωράει ο νους.

Μεσάνυχτα, δύο τρένα στην ίδια γραμμή κινούμενα με αντίθετες φορές…

38 νεκροί μέχρι την ώρα αυτή και ο κατάλογος ίσως δεν έχει κλείσει ακόμη. Και σε αυτόν, νέοι άνθρωποι και από την περιοχή μας, μια περιοχή που έχει ζήσει ξανά στο παρελθόν πολύνεκρα δυστυχήματα και απώλειες νέων ανθρώπων, παιδιών…

Κανείς στη χώρα σήμερα δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη. Νοιώθω ηττημένος και ως ασχολούμενος με τα κοινά και ως μηχανικός, που ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να φέρουμε την τεχνολογία στις ζωές μας, διασφαλίζοντας τέτοια στοιχειώδη -έως παιδαριώδη- ζητήματα. Δεν είναι δυνατόν δύο τρένα να κινούνται στην ίδια γραμμή και να μην υπάρχει μία ριμάδα διαδικασία προειδοποίησης.

Προχθές ο σεισμός στην Τουρκία με χιλιάδες νεκρούς. Σήμερα το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Ο πόνος είναι ίδιος παντού. Το θέμα είναι να μας αφυπνίσει και να επενδύσουμε εκεί που πραγματικά αξίζει. Αντισεισμικός έλεγχος και θωράκιση, νέες οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές, παιδεία, υγεία. Όλα τα άλλα, ειδικά τέτοιες ώρες, μας φαίνονται τόσο ανούσια.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τις ζωές τους, περαστικά στους τραυματίες, υπομονή και κουράγιο σε όλη την Ελλάδα”.

Λίγο αργότερα η ΚΕΔΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, στις οικογένειες των θυμάτων του χθεσινού πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών, καθώς και την συμπαράσταση μας στους τραυματίες από το ίδιο συμβάν.

Πλέον η απαίτηση όλων μας είναι, πέραν της πλήρους διερεύνησης των συνθηκών που έγινε το δυστύχημα και της επιβεβλημένης απόδοσης των ευθυνών, να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου στο μέλλον να μην ζήσουμε ξανά παρόμοια τραγωδία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *