Αρχική » Δεν «καταπίνεται» η ήττα στον ΑΣΔΑ – Ξεκίνησαν οι διαρροές

Δεν «καταπίνεται» η ήττα στον ΑΣΔΑ – Ξεκίνησαν οι διαρροές

0
tsirbas edimosgr 1

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας

Η σκόνη από την ήττα του «μετώπου» Περιστερίου – Φυλής δεν έχει πέσει ακόμα…

Παρ’ ότι ο Σταύρος Τσίρμπας εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του αναπτυξιακού συνδέσμου δυτικής Αθήνας, συγκεντρώνοντας την πλειοψηφία των μελών, εν τούτοις, οι διαρροές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό… Ξεκίνησαν με το ενδεχόμενο ένστασης από την πλευρά των δύο Δήμων και συνεχίστηκε, ακόμα και με την αποχώρησή τους από τον ΑΣΔΑ.

Ας εξηγήσουμε, λοιπόν, ότι ούτε σε ένσταση έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν, αλλά ούτε να αποχωρήσουν επειδή, απλά, χάθηκε η προεδρία. Ο αναπτυξιακός οργανισμός αποτελείται από τους Δήμους Φυλής, που έχει 2 εκλέκτορες, Αγίων Αναργύρων (2), Ιλίου (3), Πετρούπολης (2), Περιστερίου (5), Αιγάλεω (2),Χαϊδαρίου (2), Αγίας Βαρβάρας (1) και Κορυδαλλού (2). Ύστερα από κάθε εκλογική διαδικασία τα εκλεγμένα μέλη των παραπάνω Δήμων, σε αριθμό 21, αποφασίζουν για τον επόμενο πρόεδρο του ΑΣΔΑ μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Ως εκ τούτου, η πλευρά του Σταύρου Τσίρμπα έλαβε 9 ψήφους κι αυτή του Ανδρέα Παχατουρίδη θα έπαιρνε 7 (Περιστέρι, Φυλής, Ίλιον (Ζενέτος) – γι’ αυτό και αποχώρησε – με τους 5 Δημάρχους από το ΚΚΕ να ψηφίζουν “παρών”. Καταρρίπτεται, λοιπόν, το σενάριο της ένστασης, παρ’ ότι ο προεδρεύων (Ανδρ. Παχατουρίδης) αποφάσισε και διέταξε δια της μειοψηφίας να μην διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες λόγω έλλειψης ψήφων. Και το ακόμα πιο τραγελαφικό είναι ότι ζήτησε και από τους υπαλλήλους του συνδέσμου να αποχωρήσουν λες και είναι τα «αμπελοχώραφα» των αποχωρησάντων…

Και πάμε και στο δεύτερο σενάριο, δηλαδή, την αποχώρηση των Δήμων Περιστερίου και Φυλής από τον ΑΣΔΑ. Το γεγονός ότι το Περιστέρι ύστερα από εννιά χρόνια δεν θα ηγείται του αναπτυξιακού συνδέσμου δεν είναι σοβαρός λόγος αποχώρησης.

Φανταζόμαστε ότι επικρατεί δυσαρέσκεια αλλά και πικρία για το αποτέλεσμα, εν τούτοις, ο ΑΣΔΑ πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία του για την ανάπτυξη της δυτικής Αθήνας.

Το «μέτωπο» Περιστερίου – Φυλής ηττήθηκε και πλέον, τα επόμενα χρόνια πρόεδρος θα είναι ο Σταύρος Τσίρμπας. Ο οποίος θα δώσει βαρύτητα και στους άλλους, μικρότερους Δήμους, που χρειάζονται ανάπτυξη.

Αντί επιλόγου, θα συμβουλεύαμε τους ηγήτορες των δύο Δήμων να παραμερίσουν τυχόν εγωισμούς, πικρίες και δεύτερες σκέψεις και να συσπειρωθούν με τη νέα ηγεσία έχοντας ως στόχο το καλό και το συμφέρον του δυτικού τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *