Αρχική » Δήμος Πεντέλης: “Ο ιστορικός οικισμός Νταού Πεντέλης θα παραμείνει στο Δήμο”

Δήμος Πεντέλης: “Ο ιστορικός οικισμός Νταού Πεντέλης θα παραμείνει στο Δήμο”

0

Τέλος σε ακούγονται σχετικά με τον καθορισμό ορίων μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και κυρίως σε σχέση με τον ιστορικό οικισμό Νταού Πεντέλης βάζει η διοίκηση του πρώτου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πεντέλης αναφέρει χαρακτηριστικά “ότι αυτό είναι μια απλή θεσμοθετημένη διοικητική διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τον οικισμό Νταού Πεντέλης.

Αναφορικά με αυτή την τυπική διαδικασία καθορισμού διοικητικών ορίων μεταξύ των Δήμων Πεντέλης και Ραφήνας – Πικερμίου, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

1. Η σχετική διαδικασία αφορά την περιοχή των Καταρρακτών στο Ντράφι (Βαλανάρη), καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, ή Εκθέσεις της Επιτροπής Ορίων, για τη περιοχή αυτή, συνθήκες οι οποίες οδηγούν στη συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να λυθεί η εν λόγω διοικητική εκκρεμότητα.

2. Ζήτημα καθορισμού ορίων με την Νταού Πεντέλης, ούτε έχει τεθεί ποτέ, ούτε τίθεται ούτε θα τεθεί. Τα όρια είναι ξεκάθαρα και ο οικισμός Νταού, είναι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πεντέλης. Άλλωστε ο Δήμος Πεντέλης έχει συμπεριλάβει από 22 Σεπτεμβρίου 2021, στην πρότασή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη σύνταξη του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης τον ιστορικό οικισμό Νταού.

Προς κάθε κατεύθυνση ξεκαθαρίζουμε ότι ο ιστορικός οικισμός Νταού Πεντέλης, ήταν, είναι και θα παραμείνει στο Δήμο Πεντέλης.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *