Αρχική » Έχασε τον τίτλο του …Δούκα στην Ανάπλαση – Όλο το παρασκήνιο

Έχασε τον τίτλο του …Δούκα στην Ανάπλαση – Όλο το παρασκήνιο

0
doukas edimosgr

Ο Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων

Ο Χάρης Δούκας, νέος Δήμαρχος Αθηναίων, έχει βγει τις τελευταίες ημέρες στα …κάγκελα αναφορικά με την κυβερνητική τροπολογία της εταιρίας «Ανάπλαση Αθήνα Α.Ε.»…

 

Του Άγγελου Αρτελάρη

Ουσιαστικά ο Δήμαρχος θα απουσιάζει από τον οργανισμό, ο οποίος εκπονεί για τον κεντρικό Δήμο έργα ύψους 54εκ. ευρώ. Ορισμένα από τα οποία, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε σε στάδιο των μελετών ή της ωρίμανσης. Δεδομένου ότι τα έργα πνοής επηρεάζουν σε μέγιστο βαθμό τη ζωή των κατοίκων της πόλης, ο Χάρης Δούκας διαμαρτύρεται έντονα τις τελευταίες ημέρες, ενώ ευθυγραμμίζεται μαζί του και ο επικεφαλής του Σύριζα, Κώστας Ζαχαριάδης.

Παρατηρώντας προσεκτικά το άρθρο 3 θα διαπιστώσουμε ότι η τροπολογία προχωρεί σε «έξωση» τόσο του Δημάρχου Αθηναίων όσο και μελών του δημοτικού συμβουλίου που προέρχονται από το Δήμο». Να επισημάνουμε ότι το έτος 2020 θεσμοθετήθηκε η αλλαγή, σύμφωνα με την οποία ο δήμαρχος κατέχει τη θέση του προέδρου έχοντας παράλληλα το δικαίωμα να ορίσει και το πρόσωπο που θα πάρει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Πλέον, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, καθ’ ότι τα πρόσωπα για τις δύο αυτές θέσεις θα επιλέγονται αποκλειστικά με υπουργική απόφαση των υπουργών που εποπτεύουν τον φορέα και συγκεκριμένα, τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Υποδομών-Μεταφορών.

Ως εκ τούτου, δεν έχει και λόγο ο Χάρης Δούκας πάνω σε διαγωνισμούς και αναπλάσεις, συνολικού προϋπολογισμού ύψους  54εκ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *