Αρχική » Ούτε μισό βήμα πίσω η κυβέρνηση για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις – Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους

Ούτε μισό βήμα πίσω η κυβέρνηση για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις – Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους

0
livanios

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος

Χωρίς εξαιρέσεις θα πορευθεί η κυβέρνηση στον τομέα των κοινωφελών επιχειρήσεων, οι οποίες καταργούνται από το νέο χρόνο…

Έφθασε η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση νομικών προσώπων των ΟΤΑ α΄ βαθµού και τη µεταφορά οργανικών µονάδων και θέσεων προσωπικού στους δήµους. Στο πεδίο εφαρµογής των διατάξεων αυτών εµπίπτουν:

  • Το µόνιµο προσωπικό…
  • Το προσωπικό µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου…
  • Το προσωπικό µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου…
  • Οι νοµικοί σύµβουλοι και οι δικηγόροι µε σχέση έµµισθης εντολής,  των νοµικών προσώπων που καταργούνται…

Το προσωπικό καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό του Δήμου από 1-1-2024, παρέχοντας τις υπηρεσίες του µε την ίδια σχέση εργασίας ή έµµισθης εντολής. Η εγκύκλιος αναφέρει ότι το προσωπικό κατατάσσεται σε αντίστοιχες θέσεις µε αυτές που, ήδη, κατείχε ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα, οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες συστήνονται αυτοδικαίως.

Συστήνονται αυτοδικαίως οι οργανικές θέσεις των νοµικών προσώπων που καταργούνται, για την κάλυψη των οποίων έχει εκδοθεί προκήρυξη του Ανωτάτου Συµβουλίου Επιλογής Προσωπικού ή προκήρυξη, σύµφωνα µε τον ν. 2643/1998 (Α’ 220) περί µέριµνας για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών ή των οποίων έχει εγκριθεί η κάλυψη στο πλαίσιο του προγραµµατισµού προσλήψεων ή για τις οποίες εκκρεµεί διαδικασία µετάταξης.

Μέσα σε έξι μήνες από την κατάργηση των νομικών προσώπων, οι οικείοι Δήμοι πρέπει να τροποποιήσουν τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *