3 Οκτωβρίου, 2023

Χριστούγεννα στα πάρκα της Αττικής με ποικιλία εκδηλώσεων από την Περιφέρεια

0

Η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζει φέτος τη λάμψη των Χριστουγέννων και τον ερχομό του Νέου Έτους, με την υλοποίηση ενός πλούσιου προγράμματος Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με μουσική, παιδικές παραστάσεις και show που θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2022.

Με στόχο να χαρίσει μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών ημερών, μετατρέπει από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου το Πεδίο του Άρεως, σε ένα φωτεινό και λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο. Επιπλέον στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” στήνεται ένα πλωτό χριστουγεννιάτικο χωριό στη μεγαλύτερη λίμνη όπου θα δίδεται η δυνατότητα στους πολίτες να απολαύσουν δωρεάν βαρκάδα.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν βόλτα με το χριστουγεννιάτικο τρενάκι στο πάρκο καθώς και σειρά εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Η έναρξη των εκδηλώσεων στο Μητροπολιτικό Πάρκο θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα.Με αφορμή την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απευθύνει μήνυμα και καλεί όλους να επισκεφτούν το Πεδίο του Άρεως. «Το Πεδίο του Άρεως και το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης ‘’ντύνονται’’ γιορτινά και περιμένουν όλους τους πολίτες στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας.

Από την καρδιά της Αθήνας, «ανοίγουμε» ξανά στο κοινό και δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή στον εμβληματικό χώρο του Πεδίου του Άρεως, το οποίο φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε για είκοσι δύο ημέρες σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή, όπου θα εναλλάσσονται ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, που θα ικανοποιούν όλα τα γούστα, για κάθε ηλικία. Επίσης οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο θέαμα και γιορτινές δράσεις στο Μητροπολιτικό Πάρκο ‘’Αντώνης Τρίτσης’’.

Καλούμε τους πολίτες να α επισκεφθούν προκειμένου να μοιραστούμε μαζί τη χαρά των Εορτών και να υποδεχθούμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το 2022. Ευχαριστώ θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκο, την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μ. Βιδάλη, τον Τομεάρχη Πολιτισμού αρμόδιο για τις θεατρικές και τις μουσικές εκδηλώσεις Χάρη Ρώμα, τα στελέχη και το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού πάρκου και όλους τους συντελεστές και συνεργάτες που συνέβαλλαν στη διαμόρφωση του εορταστικού προγράμματος».

Εκδηλώσεις στο Πεδίο του Άρεως (17 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου)

Στο Πεδίο του Άρεως η αυλαία για τις εκδηλώσεις ανοίγει την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη με την παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και με τη σύμπραξη της Υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη σε συνδυασμό με την αγαστή συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργου Δημόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρης Βιδάλη και του Τομεάρχη Πολιτισμού – Περιφερειακού Συμβούλου κατεξοχήν αρμόδιου για τις θεατρικές και τις μουσικές εκδηλώσεις Χάρη Ρώμα, η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα πολυσυλλεκτικό και προσαρμοσμένο στις επιταγές των καιρών πρόγραμμα με πολλή μουσική, κέφι, χορό, λάμψη και φώτα σε Μία γιορτή, για όλη την Αττική με ελεύθερη είσοδο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη δίνοντας έμφαση σε ένα καλύτερο αύριο επισημαίνει: «Στο εμβληματικό πάρκο του Πεδίου του Άρεως με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, προσφέρουμε στους πολίτες ένα χαρμόσυνο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η δύσκολη εποχή που βιώνουμε απαιτεί διεξόδους ευφορίας και αισιοδοξίας, εργαζόμαστε όλοι μαζί με πίστη και συνέπεια για ένα καλύτερο αύριο».

Ο Τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής- Περιφερειακός Σύμβουλος κατεξοχήν αρμόδιος για τις θεατρικές και τις μουσικές εκδηλώσεις, Χάρης Ρώμας, δήλωσε: «Η πολιτική δεν πρέπει να είναι μόνο διαχείριση, αλλά κυρίως προσφορά. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που εμείς, στην Περιφέρεια Αττικής, προσφέρουμε στον κόσμο, για είκοσι δύο μέρες, ένα Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο Πεδίο του Άρεως, εντελώς δωρεάν.

Ανυπομονώ κι εγώ να παρευρεθώ για ν’ ακούω συνεχώς ολόγυρά μου παιδικά χαρούμενα γέλια! Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο πολιτισμός μοιάζει πιο απαραίτητος και σωτήριος παρά ποτέ για την ψυχική μας υγεία.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, υποδεχόμαστε μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουμε μαζί στον χριστουγεννιάτικο κόσμο μας, με χαρά και ελπίδα!».*Για την είσοδο ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν οριστεί από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19).

Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»Φέτος, το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» ντύνεται εορταστικά με τον στολισμό και τις δραστηριότητες να επικεντρώνονται στο υδάτινο στοιχείο στην καρδιά του πάρκου και στον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, σεβόμενοι πλήρως τον περιβαλλοντικό σκοπό της δημιουργίας του.

Ειδικότερα, έχει στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο πλωτό χωριό με σημείο αναφοράς το κεντρικό στολισμένο δένδρο του, ένα πλωτό παγόβουνο με πιγκουίνους, αλλά και το πλωτό παραμύθι του Hans Christian Andersen του μολυβένιου στρατιώτη με την μπαλαρίνα στο «χάρτινο» καράβι του. Οι πλωτές αυτές κατασκευές χωροθετήθηκαν στην Λίμνη Νο5, σε πλήρη εναρμόνιση και σεβασμό της ορνιθοπανίδας, της βιοποικιλότητας και του φυσικού κάλλους του τοπίου του χώρου.Οι επισκέπτες έως και τις 7 Ιανουαρίου του 2022 θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μεταξύ των πλωτών αυτών κατασκευών, μέσα από μία δωρεάν βαρκάδα.

Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να περιηγηθούν στον ευρύτερο χώρο του πάρκου με το χριστουγεννιάτικο τουριστικό τρενάκι που θα διεξάγει καθημερινά δωρεάν δρομολόγια.Καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε χώρους του Πάρκου, θα διεξάγονται εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, προάγοντας τον εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό του χαρακτήρα.

Σήμερα Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα γίνει η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου και των δραστηριοτήτων στο Πάρκο θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας δρόμου για παιδιά ”Santa run”, με δώρα για τους μικρούς φίλους του πάρκου, ένα χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φορέα Διαχείρισης «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες», στο οποίο «χριστουγεννιάτικες ιστορίες ζωντανεύουν και οι ήρωές του κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ο μολυβένιος στρατιώτης συναντά το κοριτσάκι με τα σπίρτα αλλά και τον Αη Βασίλη που μπήκε φυλακή!» και απευθύνεται σε παιδιά έως Γ’ Δημοτικού.

Οι εν λόγω δράσεις θα υλοποιηθούν υπό τον ήχο σαξόφωνου που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους επισκέπτες σε μία πιο γιορτινή, χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Σε όλες τις παραπάνω δράσεις, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφάλειας και προστασίας τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων του Πάρκου, και καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών η είσοδος στο πλωτό χριστουγεννιάτικο χωρίο θα είναι δωρεάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *