Αρχική » «Χείμαρρος» η Φ. Δασκαλάκη: Ο Θ. Ζούτσος χρησιμοποιεί ίδιες υποσχέσεις, ίδιους προϋπολογισμούς, ίδιες μακέτες – Η απαξίωση του Δήμου Παλλήνης

«Χείμαρρος» η Φ. Δασκαλάκη: Ο Θ. Ζούτσος χρησιμοποιεί ίδιες υποσχέσεις, ίδιους προϋπολογισμούς, ίδιες μακέτες – Η απαξίωση του Δήμου Παλλήνης

0
daskalaki

Η Φιλίτσα Δασκαλάκη

Η Φιλίτσα Δασκαλάκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Παλλήνης με τον Χρήστο Αηδόνη, δεν «μασάει τα λόγια της», καταγράφοντας ενδελεχώς την απαξίωση που γνωρίζουν οι περιοχές του Γέρακα, της Παλλήνης και της Ανθούσας από τη νυν δημοτική αρχή…

Το αποτύπωμα της Φιλίτσας Δασκαλάκη αφενός, στα δημοτικά δρώμενα της Παλλήνης και αφετέρου, στον αθλητισμό είναι ισχυρό. Διαθέτει άριστη γνώση για τα θέματα Δήμου, ούσα πετυχημένη δικηγόρος αλλά και Δημοτική Σύμβουλος από το 2019. Παράλληλα, κατέχει τη θέση της αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθ’ ότι είναι η πρώτη γυναίκα που το κατάφερε, καθώς και της προέδρου στον ΓΣ Παλλήνης.

Σε συζητήσεις επισημαίνει για τις γειτονιές που είναι εγκαταλελειμμένες, όταν οι ίδιες υποσχέσεις και οι προϋπολογισμοί για τα ίδια έργα «μακέτας» επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, ιδίως λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς να υλοποιούνται.

Για τον Χρήστο Αηδόνη, τον υποψήφιο Δήμαρχο Παλλήνης και πρώην υπουργό, αναφέρει ότι διαθέτει γνώση, όραμα, πρόγραμμα, αλλά και άξιες όπως και άξιους συνεργάτες στο πλάι του. «Θέλει και Μπορεί να πάει το Δήμο Παλλήνης Μπροστά, να μετατρέψει την πόλη μας σε μία Έξυπνη και Ανθρώπινη Πόλη, την πόλη που μας αξίζει να μένουμε, την πόλη που ️θα θέλουν να μείνουν και τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

  • Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να κατέλθετε στις εκλογές δίπλα στον υποψήφιο Δήμαρχο, Χρ. Αηδόνη;

«Μετά από τέσσερα χρόνια ως Δημοτική Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, είχα μάλιστα την τιμή να είμαι η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η τωρινή δημοτική αρχή δεν έχει πια κάτι άλλο να προσφέρει στην πόλη μας.

Έχοντας την πεποίθηση ότι τα κόμματα δεν έχουν θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση, τουλάχιστον σε επίπεδο Δήμου και βλέποντας με χαρά την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης να φέρνει συχνά πυκνά κοινές προτάσεις, σκεφτόμουν ότι θα ήταν ευχής έργο να βρεθεί κάποιος ή κάποια να μας ενώσει, για να μπορέσουμε επιτέλους να βγάλουμε τον Δήμο Παλλήνης από τη στασιμότητα που όλοι βλέπουμε γύρω μας. Τότε συναντήθηκε ο δρόμος μου με αυτόν του Χρήστου Αηδόνη…»

aidonis daskalaki
Ο Χρήστος Αηδόνης και θέλει και μπορεί να μετατρέψει την πόλη μας σε μία Έξυπνη και Ανθρώπινη Πόλη
  • Τον γνωρίζατε προσωπικά ή είχατε ακούσει για την πολιτική πορεία του;

«Ομολογώ ότι τον Χρήστο δεν τον γνώριζα προσωπικά. Γνώριζα, όμως, γι’ αυτόν. Ήξερα ότι μένει στον Δήμο μας εδώ και πολλά χρόνια και ότι η σύζυγός του έχει φαρμακείο στον Γέρακα. Τον είχα συναντήσει, μάλιστα, κάποιες φορές εκεί και θυμόμουν την ευγένεια και το χαμόγελό του.

Γνώριζα ότι είναι πολιτικός, βουλευτής και υφυπουργός, με εμπειρία στη διοίκηση. Γνώριζα, εν τούτοις, ότι είχε το θάρρος να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή, όταν διαφώνησε με συγκεκριμένες επιλογές του κόμματος στο οποίο ανήκε. Γνώριζα,  επίσης, ότι στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, είχα μάλιστα ακούσει τη δουλειά του».

  • Ποια ήταν η εμπειρία σας από την πρώτη γνωριμία;

«Όταν τον συνάντησα πρώτη φορά, διέκρινα σε αυτόν την όρεξη και την αποφασιστικότητά του να πάει τον Δήμο Παλλήνης μπροστά. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα «το λέει και το εννοεί». Όταν μάλιστα μου ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί κανένα «χρίσμα» από κανένα κόμμα, αλλά επιζητά τη στήριξη κάθε πολίτη, ασχέτως του πολιτικού χώρου στον οποίον ανήκει, όταν μου εξέθεσε το σχέδιο και το όραμά του, συνειδητοποίησα ότι ο Χρήστος Αηδόνης και θέλει και μπορεί να μετατρέψει την πόλη μας σε μία Έξυπνη και Ανθρώπινη Πόλη, όπως ονομάστηκε αργότερα η δημοτική μας παράταξη. Και αποφάσισα με χαρά να κατέβω μαζί του στις εκλογές».

  • Διανύουμε, πλέον, το τελευταίο …κατοστάρι πριν τον τερματισμό, θεωρείτε ότι πήρατε την σωστή απόφαση;

«Με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, ναι. Είχα δίκιο. Στο ψηφοδέλτιό μας έχουν ενταχθεί 153 άξιες γυναίκες και άνδρες, από όλους τους πολιτικούς χώρους, πολλοί μάλιστα από εμάς είχαμε κατέβει σε προηγούμενες εκλογές με διαφορετικά ψηφοδέλτια. Τίποτα όμως δεν μας χωρίζει σε αυτή τη μάχη. Μας ενώνει ο Χρήστος Αηδόνης και κυρίως η ανάγκη που μας εκφράζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, η ανάγκη για Αλλαγή Σελίδας στον Δήμο Παλλήνης».

  • Ας περάσουμε και στα πιο δύσκολα ερωτήματα. Τί θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα στον Δήμο Παλλήνης;

«Η δημοτική αρχή, και δεν σας το λέω μόνο με χιουμοριστική διάθεση. Μετά από 17 χρόνια παραμονής των ίδιων προσώπων στο τιμόνι του Δήμου, μία ματιά γύρω μας είναι αρκετή για να μας πείσει πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε Δήμαρχο. Άμεσα. Στις 8 Οκτωβρίου».

  • Τί σας κάνει να πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής στον Δήμο;

«Έχουμε μία κουρασμένη δημοτική αρχή, που δεν έχει πλέον όραμα, ούτε και διάθεση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών και της πόλης. Κάθε πολίτης του Δήμου μας που ζει και κινείται μέσα στην πόλη, βλέπει, όπως κι εγώ, την αδράνεια και την αδιαφορία των διοικούντων, που έχουν φέρει το Δήμο μας σε ένα πρωτοφανές τέλμα.

Οι γειτονιές μας είναι εγκαταλελειμμένες, όταν οι ίδιες υποσχέσεις και οι προϋπολογισμοί για τα ίδια έργα «μακέτας» επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, ιδίως λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς να υλοποιούνται. Οι πολίτες του Γέρακα, της Ανθούσας και της Παλλήνης διαβάζουμε για έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, το θέμα είναι όμως ότι δεν τα βλέπουμε…»

  • Όλοι θυμόμαστε το περσινό καλοκαίρι, όπου σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα σε Γεράκα, Ανθούσα, Πεντέλη και Παλλήνη, παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι εικόνες ήταν, ομολογουμένως, αποκαρδιωτικές. Θεωρείτε ότι η Δημοτική Αρχή έμεινε μετεξεταστέα στο μάθημα διαχείρισης καταστροφών;

«Απολύτως ναι. Η δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να διαχειριστεί αποτελεσματικά έκτακτες καταστάσεις, όπως η χιονόπτωση και οι καταστροφικές πυρκαγιές της περσινής χρονιάς, αφού δεν υπήρξε κανένα επιχειρησιακό σχέδιο. Φαντάζομαι θα ξέρετε πως ο Δήμος Παλλήνης δεν είχε πραγματικό σχέδιο πολιτικής προστασίας. Μάλιστα, η εκπόνησή του ανατέθηκε σε μελετητή μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου του 2022, με σχεδόν 200 καμένα σπίτια συμπολιτών μας και χιλιάδες καμένα στρέμματα γης».

  • Μήπως, όμως, ένα χρόνο μετά οι αξιωματούχοι του Δήμου Παλλήνης έβαλαν μυαλό;

«Ακόμη όμως και φέτος, έναν χρόνο μετά, δεν είδαμε να εφαρμόζεται ο νόμος για τον καθαρισμό των οικοπέδων, αφού δεν καθαρίστηκαν εγκαίρως ούτε καν τα δημοτικά οικόπεδα. Ας μη μιλήσουμε για την ανυπαρξία δεξαμενών πυρόσβεσης, ακόμη και πυροσβεστικών κρουνών σε πολλές περιοχές.

Καταλαβαίνετε ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουμε. Προφανώς δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί για να αλλάξουν όλα μονομιάς. Όμως, είναι σίγουρο ότι υπάρχει σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα και οι συμπολίτες μας θα δουν από την πρώτη μέρα και σταδιακά την πόλη μας να αλλάζει ριζικά, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2024».

  • Οι υποδομές καταλαμβάνουν ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας του πολίτη. Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται ο Δήμος Παλλήνης;

«Ο Δήμος Παλλήνης, δυστυχώς, πάσχει σε βασικές υποδομές. Πρώτα από όλα, η αποχέτευση. Ζω από το 1983 στην Παλλήνη και από τότε «ονειρεύομαι» την αποχέτευση, αλλά «ξυπνάω» απότομα, όταν έρχεται το βυτίο να αδειάσει τον βόθρο του σπιτιού μου.

Παρά τις νέες υποσχέσεις του 2019 ότι στο τέλος του 2023 κάθε σπίτι του Δήμου Παλλήνης θα έχει συνδεθεί με το αποχετευτικό σύστημα, δυστυχώς, το έργο της ΕΥΔΑΠ καθυστερεί, αφού δεν έχει κατασκευασθεί ούτε το 1/3 του δικτύου, ούτε ένα από τα 13 αντλιοστάσια. Παρόλα αυτά, ακούμε ξανά τις ίδιες προεκλογικές εξαγγελίες για ολοκλήρωση του έργου το 2025. Οι χρόνοι δεν βγαίνουν, αλλά οι υποσχέσεις ξεστομίζονται άλλη μία φορά χωρίς ντροπή, όταν σε περιοχές όπως η Κάντζα, δεν έχει καν ολοκληρωθεί η μελέτη για την αποχέτευση, η οποία παραμένει ένα πολύ μακρινό όνειρο για χιλιάδες κατοίκους.

Και πως να μιλήσουμε για βασικές υποδομές, όταν τόσες και τόσες περιοχές δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στο σχέδιο πόλεως, ένταξη που αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία πλατειών, αθλητικών εγκαταστάσεων κλπ».

daskalaki pallini

  • Τουλάχιστον, συντηρούνται οι υφιστάμενες υποδομές;

«Ακόμη όμως και στις εντός σχεδίου περιοχές πάσχουμε τόσο σε επίπεδο συντήρησης των υφιστάμενων υποδομών, όσο και σε επίπεδο δημιουργίας νέων. Έχουμε πλατείες, που αντί να προσελκύουν, διώχνουν τους πολίτες από την πόλη μας, αφού είναι παραμελημένες για χρόνια ολόκληρα. Και να ήταν μόνο αυτό; Δείτε την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων, δείτε την ανυπαρξία πολιτιστικών χώρων, δημοτικής βιβλιοθήκης. Δείτε τους δρόμους και τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Δείτε τα σχολεία μας, στην Παλλήνη, έχουμε ακόμη σχολεία που στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, σε μισθωμένες πολυκατοικίες, ή έχουν αίθουσες σε κοντέινερ, να σας αναφέρω ως παραδείγματα το 2ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης και το 8ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης στην Κάντζα. Και μιας και μίλησα για την Κάντζα, το ξέρετε ότι ολόκληρη η περιοχή του λόφου της Κάντζας έχει μόνο μία παιδική χαρά, στο πάρκο της;

Η παρούσα δημοτική αρχή έχει δυστυχώς αναλωθεί εδώ και τρεις ολόκληρες τετραετίες στις υποσχέσεις και στις μακέτες. Υστερούμε καταφανώς σε «χειροπιαστό» έργο, υστερούμε στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στην άντληση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα, είμαστε όμως πρωτοπόροι στις απευθείας αναθέσεις, τους κλειστούς διαγωνισμούς και στα έργα βιτρίνας, πάντα λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές».

  • Υπάρχει η διάθεση, το όραμα και προπαντός η αποφασιστικότητα εκ μέρους σας, ώστε να γίνουν οι σωστές ενεργειες;

«Όλα αυτά θέλουμε να τα αλλάξουμε και θα τα αλλάξουμε. Είμαστε αποφασισμένοι, και κυρίως έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για κάθε γειτονιά της πόλης, τόσο σε επίπεδο έργων, όσο και σε επίπεδο χρηματοδότησής τους με κάθε διαθέσιμο ευρωπαϊκό και εθνικό πόρο. Το σχέδιο πόλης θα προχωρήσει άμεσα, τα κέντρα των περιοχών θα αναπλασθούν και ο Δήμος Παλλήνης θα αποκτήσει όλες τις υποδομές που απαιτούνται για να γίνει μία πραγματικά Έξυπνη και Ανθρώπινη Πόλη. Μία πόλη που θα χαιρόμαστε να μένουμε και θα θέλουν να μείνουν και τα παιδιά μας. Είμαι πεπεισμένη γι΄ αυτό και ανυπομονώ…»

  • Το κυκλοφοριακό επηρεάζει τη ζωή των πολιτών του Δήμου Παλλήνης, αλλά και δυσκολεύει τη ζωή του σε καθημερινή βάση;

«Τώρα θίγετε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Πρέπει να γνωρίζετε πως ο Δήμος Παλλήνης είναι ένας μεγάλος σε έκταση δήμος, καταλαμβάνει σχεδόν 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πολλές περιοχές του είναι απομακρυσμένες από τα κεντρικά σημεία.

Κι όμως, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για πολλούς συμπολίτες μας που δεν έχουν μεταφορικό μέσο να μεταβούν στο κέντρο της πόλης ή σε κάποια άλλη γειτονιά της, για να εξυπηρετηθούν από κάποια υπηρεσία, να πάνε στην τράπεζα, να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή σε κάποιο γήπεδο, να πάνε να ψωνίσουν στα μαγαζιά ή να διασκεδάσουν σε κάποιο χώρο εστίασης, ακόμη και να πάρουν το μετρό ή το λεωφορείο για να μεταβούν στην εργασία τους. Ακόμη όμως και αν έχουν αυτοκίνητο, τότε είναι βέβαιο ότι θα ταλαιπωρηθούν για να βρουν κάπου να παρκάρουν το όχημά τους».

  • Το πρόβλημα του παράνομου πάρκινγκ, ωστόσο, είναι όχι μόνο υπαρκτό, αλλά έντονο…

«Γι’ αυτό σήμερα βλέπουμε τόσα αυτοκίνητα παρκαρισμένα αντικανονικά σε κεντρικές οδούς, αλλά και πάνω σε πεζοδρόμια, ακόμη και πάνω σε πλατείες. Κυρίως όμως βλέπουμε τους κατοίκους του Δήμου μας να προτιμούν άλλες περιοχές για τα ψώνια και τη διασκέδασή τους. Αντιλαμβάνεσθε πόσο κακό είναι αυτό για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Η συγκοινωνιακή διασύνδεση των περιοχών του δήμου μας μεταξύ τους, αλλά και με τα κεντρικά σημεία, θα έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού. Όπως επίσης και η δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης στο κέντρο κάθε δημοτικής ενότητας, αλλά και κοντά στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού στην Παλλήνη και την Κάντζα».

  • Εσείς με ποιο τρόπο θα επιλύσετε τα παραπάνω προβλήματα;

«Όλοι εμείς στην παράταξη «Έξυπνη και Ανθρώπινη Πόλη» και ο Χρήστος Αηδόνης προσωπικά, δεν δεσμευόμαστε μόνο για τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας με ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα εξυπηρετούν δωρεάν τις μετακινήσεις των πολιτών σε όλες τις περιοχές της πόλης, αλλά έχουμε ήδη λάβει τη θετική ανταπόκριση της ΟΣΥ Α.Ε. στην προσωρινή εξυπηρέτηση των δημοτών με λεωφορεία της, έως ότου ολοκληρωθεί η προμήθεια των δικών μας, δημοτικών λεωφορείων.

Παράλληλα, προχωρούμε στη δημιουργία οριοθετημένων θέσεων στάθμευσης, όπου αυτό είναι εφικτό, αλλά και δημοτικών πάρκινγκ κοντά σε κεντρικά σημεία.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, που μας αναγκάζουν να βαδίζουμε στο οδόστρωμα, ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους, όπως π.χ. η οδός Λεονταρίου στην Παλλήνη και την Κάντζα, η Εθνικής Αντιστάσεως, η Γέρακα κλπ.. Βλέπετε κάπου στον Δήμο Παλλήνης πεζοδρομήσεις, οδούς ήπιας κυκλοφορίας ή ποδηλατόδρομους; Και επιπλέον, βλέπετε να υπάρχει η παραμικρή πρόνοια για την ασφάλεια των πεζών και ιδίως την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών μας στα σχολεία τους με πεζογέφυρες ή με έξυπνες διαβάσεις, που τόσοι άλλοι Δήμοι έχουν κατασκευάσει με ευρωπαϊκά κονδύλια;

Όλα αυτά θα αλλάξουν, το πρόγραμμα της παράταξής μας «Έξυπνη και Ανθρώπινη Πόλη» είναι πληρέστατο και στον τομέα αυτό. Προχωράμε σε μία πραγματική μεταμόρφωση του Δήμου Παλλήνης, δεν θα κουραστώ να το λέω».

  • Η σημασία του πολιτισμού και του αθλητισμού στις περιοχές του Γέρακα, της Παλλήνης και της Ανθούσας…

«Τώρα αγγίζετε ευαίσθητα για μένα σημεία. Ο Δήμος Παλλήνης έχει την πρωτοφανή «ατυχία» να έχει μία δημοτική αρχή που δεν αγαπά πραγματικά ούτε τον αθλητισμό, αλλά ούτε και τον πολιτισμό. Ακόμη και σε αυτόν τον τομέα συναντούμε τους γνωστούς «πελατειακούς μηχανισμούς» που δυστυχώς έχει δημιουργήσει η παραμονή των ίδιων προσώπων επί 17 ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Παλλήνης, οι φορείς και τα σωματεία αντιμετωπίζονται μονίμως ως «ζητιάνοι» και η υποστήριξη των αξιέπαινων δράσεών τους προσδιορίζεται πάντα στη βάση «ανταλλαγμάτων».

  • Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από έναν προσφιλές τομέα: Τον αθλητισμό. Γνωρίζουμε τους αγώνες που έχετε δώσει εντός και εκτός παρκέ…

«Με τον αθλητισμό ασχολούμαι εδώ και χρόνια στην Παλλήνη. Πριν καν θέσω υποψηφιότητα – για πρώτη φορά το 2014 – στις δημοτικές εκλογές. Αρχικά, ως μέλος του ΔΣ και στη συνέχεια ως Πρόεδρος του αθλητικού σωματείου ΓΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Basketball, και από το 2019 μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ξανά και ξανά έφερνα προς συζήτηση θέματα που αφορούσαν τις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας.

Το ξέρετε ότι το παρκέ του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλλήνης δεν είχε συντηρηθεί μετά το 2004; Το επεσήμανα πολλές φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια και εδέησαν να το επισκευάσουν μόλις φέτος το καλοκαίρι. Δείτε όμως πόσα τζάμια του γυμναστηρίου παραμένουν σπασμένα, δείτε την κατάσταση των ανοικτών γηπέδων σε όλο τον Δήμο, του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Παλλήνη, το γήπεδο στην Ανθούσα που έπαυσε να λειτουργεί και πόσα άλλα».

  • Απαξίωση, δηλαδή, επικρατεί και στον αθλητισμό στον Δήμο Παλλήνης;

«Βεβαίως και την έχω ζήσει όλα αυτά τα χρόνια από πρώτο χέρι εκ μέρους της δημοτικής αρχής Παλλήνης. Ως δημοτική σύμβουλος, ζητούσα διαρκώς από τον απερχόμενο Δήμαρχο Παλλήνης να στηρίξει τα αθλητικά σωματεία του Δήμου. Στήριξη που δεν είδαμε, και ασφαλώς δεν εξαντλείται στην οικονομική επιδότηση των σωματείων με 3.000 ευρώ για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια έναν μήνα πριν τις εκλογές.

Τα αθλητικά σωματεία δεν αντιμετωπίζονται στην πόλη μας ως σύμμαχοι του Δήμου στην ανάπτυξη του Αθλητισμού, αλλά ως ανταγωνιστές των αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου Παλλήνης. Όμως ο στόχος θα έπρεπε να είναι κοινός, να φέρουμε όλα τα παιδιά και τους νέους της πόλης μας σε σύγχρονους και συντηρημένους αθλητικούς χώρους, μακριά από τους επικίνδυνους πειρασμούς της εποχής μας.

Θα σας πω ακόμη ένα παράδειγμα, γιατί ο αθλητισμός θα έπρεπε να μας αφορά όλους: Όταν την περσινή χρονιά θελήσαμε, ως ΓΣ Παλλήνης Basketball, να δώσουμε τη δυνατότητα σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, να παίξουν μπάσκετ στην Παλλήνη και ζητήσαμε από τον Δήμο να συνεργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση και φυσικά, να στηρίξει οικονομικά το εγχείρημα, ήταν τόσο κατηγορηματική η άρνηση της δημοτικής αρχής, που η προσπάθειά μας ναυάγησε πριν καν ξεκινήσει. Την ίδια ώρα που γειτονικοί δήμοι στήριζαν και πραγματοποιούσαν μαζί με τοπικούς αθλητικούς συλλόγους τα προγράμματα που τόσο θα θέλαμε να υλοποιήσουμε, εμείς συναντούσαμε τοίχο από την δημοτική αρχή, που είναι άλλωστε γνωστή για την αρνητική στάση της σε ό,τι έχει σχέση με τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες και ικανότητες».

  • Ας περάσουμε και στο ζήτημα του πολιτισμού. Αποτελεί, τουλάχιστον, αυτός στις προτεραιότητες του Δήμου Παλλήνης;

«Ουδέποτε εντάχθηκε ποτέ στις προτεραιότητες της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Παλλήνης. Η πόλη μας είναι μία περιοχή με πλούσια ιστορία και πολιτιστική ταυτότητα, που όμως παραμένει κρυμμένη. Ζούμε σε μία πόλη από την οποία απουσιάζουν χώροι πολιτισμού, αλλά και όσοι έχουμε, όπως το Οινοποιείο Πέτρου, έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Η στήριξη των τοπικών φορέων περιορίζεται στην παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου στον Γέρακα για μία-δύο παραστάσεις των θεατρικών και άλλων έργων που με τόση όρεξη ετοιμάζουν ή στην παραχώρηση τραπεζοκαθισμάτων ή ηχητικής κάλυψης στις εκδηλώσεις τους. Είναι πραγματικά στενάχωρο να μην υπάρχει στην πόλη μας ένα ανοικτό θέατρο, να μην υπάρχει δημοτική βιβλιοθήκη.

Να προγραμματίζουμε τη στέγαση της Λαογραφικής Έκθεσης Παλλήνης σε ένα ακατάλληλο για το σκοπό αυτό εμπορικό κατάστημα στη Λ. Μαραθώνος, αντί να το φιλοξενήσουμε σε σημείο και χώρο που να αντανακλά την ιστορία της Παλλήνης».

  • Είναι έκδηλη η μη αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων ή εγκαταλελειμμένων χώρων;

«Στην Παλλήνη έχουμε χώρους για γήπεδα, για θέατρα, για πολιτιστικά κέντρα. Να σας πω κάποια παραδείγματα: Δίπλα στο Αθλητικό Κέντρο Παλλήνης, υπάρχει ένας χώρος 37 στρεμμάτων, που παραμένει ανεκμετάλλευτος ως χώρος μπαζών, από τότε που ήμουν ακόμη μαθήτρια στο Λύκειο της Παλλήνης. Εκεί ακριβώς, θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος αθλητικός και πολιτιστικός πνεύμονας όλης της Ανατολικής Αττικής.

Στην Ανθούσα υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία υπαίθριου θεάτρου. Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του εμβληματικού για την Παλλήνη Οινοποιείου Πέτρου θα αξιοποιηθούν όπως θα επιθυμούσαν οι ευεργέτες της Παλλήνης που μας τους κληροδότησαν. Και πόσα άλλα».

  • Ποια είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθείτε την επόμενη μέρα;

«Ο Δήμος Παλλήνης χρειάζεται πολλή δουλειά, κύριε Αρτελάρη. Τα προβλήματα είναι πολλά και λιμνάζουν εδώ και χρόνια, σε μερικά από αυτά αναφέρθηκα παραπάνω.

Όπως γνωρίζετε, είμαι και εργάζομαι ως δικηγόρος και νομικός συνεργάτης στο Υπουργείο Οικονομικών, ασχολούμενη με ζητήματα χρηματοπιστωτικού συστήματος και ιδιωτικού χρέους. Είμαι πρόθυμη να συνεισφέρω τις επαγγελματικές μου γνώσεις, αλλά και την εμπειρία που αποκόμισα τα τελευταία 4 χρόνια μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε όποιον τομέα κληθώ να βοηθήσω.

Κατ’ αρχάς, θεωρώ απαραίτητη την ενεργοποίηση του θεσμού του Συνηγόρου του Δημότη και της Επιχείρησης, που ποτέ δεν είχαμε στον Δήμο Παλλήνης, αλλά και την σύσταση νομικής υπηρεσίας στον Δήμο Παλλήνης. Επίσης, θα ήθελα να ασχοληθώ με ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες του Δήμου Παλλήνης, στους πολλαπλούς ρόλους στους οποίους καλούνται να ανταποκριθούν. Είναι χρέος μας ως Δήμος να είμαστε δίπλα τους και να τις υποστηρίζουμε, ουσιαστικά, αλλά και συμβουλευτικά. Και ασφαλώς, θα ήθελα να ασχοληθώ με τους νέους μας και τον αθλητισμό, έναν τομέα που επίσης γνωρίζω, συμβάλλοντάς στην ανάπτυξή του στον Δήμο Παλλήνης, για το καλό όλων μας και κυρίως πιο μικρών από εμάς».

Άγγελος Αρτελάρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *