Αρχική » Το όραμα του Π. Βασιλόπουλου για τον αθλητισμό και τη νεολαία

Το όραμα του Π. Βασιλόπουλου για τον αθλητισμό και τη νεολαία

0
VASILOPOULOS

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έχει το DNA του πρωταθλητή…

Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής ανήκει στη χρυσή γενιά του Ελληνικού μπάσκετ, καθώς έχει κατακτήσει Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005, στο Βελιγράδι, Αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006, στην Ιαπωνία και Χρυσό μετάλλιο στο Προολυμπιακό τουρνουά καλαθοσφαίρισης ανδρών 2008. Αλλά και πρωταθλήματα και κύπελλα.

Πλέον, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος θέλει να προσφέρει στον Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης τόσο στον αθλητισμό και τη νεολαία όσο στο περιβάλλον και τη στήριξη ανθρώπων που έχουν την ανάγκη μας.

 

Συνέντευξη στον Άγγελο Αρτελάρη

 

 • Ένα χαρακτηριστικό που διαθέτεις είναι ότι ήσουν παίκτης συνόλου, ομάδας. Είχες τη λέξη «εμείς» πάνω και πέρα από το «εγώ». Έτσι, θα …παίξεις και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

«Είναι ευλογία αλλά και τύχη να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που πιστεύουν στην οικογένεια, στην παρέα. Να ξέρεις ότι η οικογένεια είναι πάνω και πέρα απ’ όλα, ακόμα και από τη δουλειά, στοιχείο στο οποίο δίνω μεγάλη σημασία».

 • Οι παρέες, δηλαδή, γράφουν την ιστορία;

«Το πιστεύω ακράδαντα. Ο Γρηγόρης Λέων, υποψήφιος Δήμαρχος Πεύκης – Λυκόβρυσης, με τον οποίο συνεργάζομαι όλο αυτό το χρονικό διάστημα με στόχο να παρουσιάσουμε το πλήρες πρόγραμμά μας σε κάθε κάτοικο του Δήμου, είναι της ίδιας φιλοσοφίας. Το «one man show» δεν σε πάει μακριά…»

 • Ποια είναι η άποψή σου για τον υποψήφιο Δήμαρχο και ιατροδικαστή; Μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στον Δήμο;

«Είμαι πεπεισμένος και σίγουρος ότι αφενός, η προσπάθειά μας θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία και αφετέρου, θα φέρουμε βήματα μπροστά τον Δήμο. Ο Γρηγόρης Λέων δίνει τεράστιο κίνητρο στους συνεργάτες – συμβούλους του με την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση με την οποία τους περιβάλλει. Προσωπικά θα σου πω ότι μιλήσαμε ενδελεχώς για την ανάπτυξη του αθλητισμού και είμαστε προς την ίδια κατεύθυνση».

vasilakopoulos leon
Ο Γρ. Λέων έκανε κίνηση – ματ στην Πεύκη – Λυκόβρυση με τον Π. Βασιλόπουλο
 • Όπως γνωρίζεις άλλωστε, ο προπονητής έχει ένα δύσκολο ρόλο στην ομάδα.

«Ο Γρηγόρης είναι, πράγματι, καλός προπονητής. Γνωρίζει άριστα τον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξέρει να …κουτσάρει την ομάδα που έχει δημιουργήσει αλλά και να διαχειρίζεται τις καταστάσεις».

 • Και οι …παίκτες, εν προκειμένω οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, είναι έτοιμοι να «αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά»;

«Η ομάδα μας αποτελείται από αρκετά καλούς παίκτες, που θα κάνουν τη διαφορά. Και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το ματς αλλά και να το τελειώσουν με επιτυχία».

 • Ποια είναι τα πλάνα σου για την επόμενη μέρα του Δήμου;

«Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και όχι, είδος πολυτελείας. Κάθε παιδί και ενήλικας χρειάζεται τον αθλητισμό, γι’ αυτό και ομιλούμε για τη δια βίου άθληση. Όπως ακριβώς είναι και η μάθηση. Η κοινωνία δεν μπορεί να πάει μπροστά χωρίς τα δύο αυτά βασικά συστατικά».

 • Η ανάπτυξη του αθλητισμού θα είναι το πρωτεύον συστατικό σε Πεύκη και Λυκόβρυση;

«Ακριβώς. Ερασιτεχνικός και μαζικός αθλητισμός, υποδομές, εκδηλώσεις και δράσεις που να συνδέονται με την άθληση, τη διατροφή, την ψυχολογία και κατ’ επέκταση την υγεία. Ξέρετε, η πρόληψη για πάσα νόσο είναι η άθληση. Όταν είστε στεναχωρημένος δοκιμάστε να περπατήσετε μισή ώρα και θα καταλάβετε τα οφέλη του αθλητισμού».

 • Πως ονειρεύεστε τον Δήμο;

«Ως μια σύγχρονη, ασφαλής αλλά και αθλητική περιοχή. Οι υπηρεσίες προς τους δημότες να είναι σε υψηλό επίπεδο, όπως βέβαια και η λειτουργία του Δήμου. Που αν διαπιστωθεί ένα σπάσιμο πλάκας πεζοδρομίου ν’ αλλαχθεί τάχιστα, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργούσε πρόβλημα στη σωματική ακεραιότητα του πολίτη. Απλά πραγματάκια, που όμως χρειάζεται σωστή ομάδα αλλά και ηγέτη Δήμαρχο.

vasilopoulos

 • Όλα αυτά προϋποθέτουν και έσοδα, μιας και οι ΟΤΑ υστερούν σε …κομπόδεμα.

«Εδώ λοιπόν, έρχεται ο Γρηγόρης Λέων και οι συνεργάτες του, ώστε να βρούμε τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη. Δεν αρκούν μόνο τα χρήματα που βρίσκονται στο ταμείο του Δήμου. Πρέπει να ανακαλύψουμε νέους πόρους, είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε από χορηγίες.

 

 • Αλήθεια, δεν σου λείπει το μπάσκετ;

«Είναι γεγονός ότι με ρωτούν συχνά – πυκνά αν μου λείπει το μπάσκετ και τους απαντώ: «Όχι, γιατί κουράστηκα να πονάω. Κουράστηκα να σηκώνομαι το πρωί και να μην μπορώ να περπατήσω, να θέλω μία ώρα για να ζεσταθώ». Η ζωή δεν είναι μόνο να παίζεις μπάσκετ ή να είσαι προπονητής σε επαγγελματικό επίπεδο. Ζωή είναι να στρέφεις τους νέους προς τον αθλητισμό, είτε είναι μπάσκετ, είτε είναι στίβος, είτε άλλο άθλημα.

Ζωή, επίσης, είναι να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Ζωή είναι να επιδιώκεις να δημιουργήσεις ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Ζωή, τέλος, είναι να δώσεις το καλύτερο παράδειγμα όχι με λόγια, αλλά με πράξεις».

 • Γι’ αυτό και άλλαξες κατεύθυνση;

«Έχω μάθει στη ζωή μου να κάνω αυτό που μου αρέσει. Όχι, αυτό που μου επιτάσσουν οι άλλοι, αλλά αυτό που με κάνει να νιώθω καλά. Αυτό που μου γαληνεύει την ψυχή και όπως προανέφερα, με απόλυτη προτεραιότητα την οικογένειά μου. Νιώθω, πραγματικά, ότι η πρόταση που μου έκανε ο Γρηγόρης Λέων ήταν ό,τι το καλύτερο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Έχουμε πλάνο και όραμα για τον Δήμο και είμαι πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί την προσεχή πενταετία».

 • Διαπιστώνω ότι η οικογένεια είναι το παν για σένα…

«Απλά είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μου. Το να βλέπω τα παιδιά μου στο πρώτο μου ματς με το Περιστέρι να με χαιρετάνε και να περιμένουν να δουν τον μπαμπά, είναι μοναδικό. Θέλω και μπορώ να δώσω στα παιδιά μου τη σωστή κατεύθυνση και τις σωστές αξίες πως δεν πρέπει να τα παρατάνε στιγμή. Αυτό, όμως, θέλω να το μεταφέρω σε όλα τα παιδιά.

Πέρασα πολλές ώρες μοναξιάς ώστε να μπορέσω να επιστρέψω δυνατός. Δεν γινόταν να συμβιβαστώ και δεν ήθελα πολλές ώρες μαζί με άτομα που ήταν σαν τα καρκινικά κύτταρα, που μπορούσαν να με αρρωστήσουν και να με πάνε πίσω. Επομένως επέλεγα να είμαι μόνος μου».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *