Αρχική » Η ιστορία του οικοπέδου ΕΡΙΟΤΕΚ και η σωτηρία της Ν. Ιωνίας

Η ιστορία του οικοπέδου ΕΡΙΟΤΕΚ και η σωτηρία της Ν. Ιωνίας

0
eriotek

Το οικόπεδο ΕΡΙΟΤΕΚ στη Νέα Ιωνία χαρακτηρίζεται ως χώρος κρίσιμης σημασίας για την πόλη και τη νεολαία…

Ο Παναγιώτης Μανούρης, νέος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, παρευρέθηκε στη διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νέας Ιωνίας για το οικόπεδο της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, «ο χώρος της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ είναι η μόνη μας ευκαιρία να σταματήσουμε το σοβαρό πρόβλημα της χρήσης των κοντέινερ ως χώρων διδασκαλίας».

Όπως εξήγησε, απέστειλε έγγραφο ενημέρωσης, αλλά και διαμαρτυρίας προς όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς, ζητώντας άμεσα την  παρέμβαση τους υπέρ των συμφερόντων της τοπικής μας κοινωνίας.

Στο συγκεκριμένο οικόπεδο, μια άλλη εποχή, εκατοντάδες Μικρασιάτες πρόσφυγες έδιναν τον καθημερινό αγώνα του μόχθου για το μεροκάματο μέσα από τα έργα τέχνης στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας – μεταξουργίας. Ήταν ένα γνωστό εργοστάσιο, όπου ξεκίνησε με την ανέγερση ενός εριοκλωστήριου και επεκτάθηκε με μεταξοκλωστήριο, πλυντήριο, βαφείο και αποθήκες.

Η τοποθεσία του οικοπέδου βρίσκεται πλησίον του ΗΣΑΠ Περισσού, μεταξύ των οδών Σαλαμίνος, Καλλιπόλεως και Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και μετά την παύση της λειτουργίας της ΕΡΙΟΤΕΚ έμεινε το κουφάρι του κτηρίου. Το οποίο βεβαίως, με το πέρασμα του χρόνου υπέστη καταστροφές.

Εν συνεχεία, το κτίριο αγόρασε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και συχνά – πυκνά ακούγονται στα δημοτικά συμβούλια περί ανέγερσης σχολικών κτηρίων. Το 2012 ο Δήμος γκρέμισε μέρος της περίφραξης, μια και το ενδεχόμενο κατάρρευσης του τοιχίου ήταν υπαρκτός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *